Matematik

Potensfunktion & eksponentialfunktion

06. juni 2009 af crew (Slettet)

 Hej. Er der en der kan gøre rede for potensfunktionen og eksponentialfunktionen? Jeg skal op i matematik på mandag. jeg har meget svært ved at forstå ting, så meget gerne en grundig forklaring :) Taak

Lasse


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af morell18 (Slettet)

godt en eksponenetiel funktion er en funktion som stiger med en helt bestemt procent sats pr x enhed, den er af formen f(x)= b*ax  et eks på en eksponentiel voksende funktion kunne være befolkningen i dk er 5 mio og vil i de næste år stige med 5 % om året, det vil sige at dit b= 5 altså begyndelses værdien og a= 1,05 altså procneten omskrives til decimaltal o der ligges en til, a kaldes for fremsskrivnings faktoren. det giver en forskrift f(x)=5*1,05x  den giver bla. en ret linje i på et enkelt logaritmisk papir. den skærer i (0,b) fordi f(0)=b*a^0=b


Svar #2
06. juni 2009 af crew (Slettet)

 Og en potensfunktion? 


Skriv et svar til: Potensfunktion & eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.