Fysik

Transformerligningen, HJÆLP!

07. juni 2009 af SOFIELALALA (Slettet)

Hej, jeg skal snart til mundtlig eksamen i fysik/kemi. Folkeskolens afgangsprøve. Jeg forstår bare ikke transformerligningen, og jeg har virkelig prøvet at sætte mig ind i stoffet, men ja.. Nu håber jeg at der er en eller anden der kan forklare mig den, for ellers er jeg bare LOST hvis jeg trækker transformation!

Bitte!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af Zorrow12 (Slettet)

Heh, det er jeg også mere eller mindre.
Til gengæld kan jeg godt finde ud af transformatorligningen.. Det går ud på at udregne, hvor meget strøm, der kommer ud på sekundærsiden, når du har sendt strøm gennem primærsiden gennem en jernkerne (Går ud fra du ved hvordan en transformator bygges/ser ud?)
Lad os sige, at: P= antal vindinger på primærspolen, V= spænding på primærsiden (voltene), S= vindinger på sekundærspolen, og Vs= spænding på sekundærsiden. Det er Vs, vi skal bruge transformatorligningen til at finde frem til.

S : P x V = Vs.

Altså, dividerer man antal vindinger på primærspolen med spændingen på primærsiden, og derefter ganger det med antal vindinger på sekundærsiden, finder man ud af, hvor stor spændingen på sekundærsiden er, altså hvor mange volt der kommer ud på sekundærsiden.


Skriv et svar til: Transformerligningen, HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.