Matematik

Andengradspolynomier: løsningsform til andengradsligninger

08. juni 2009 af reinholdt_w (Slettet)

 Heeey. 

Er der en der kan hjælpe mig med at gøre rede for løsningsformlen til andengradsligninger? 

Jeg har matematik på B-niveau .


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af sandingurin (Slettet)

x= (-b+-(rod af= b*b-4ac))/a*2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

os med bevis?

en andengradlining er af formen ax2+bx+c=0 derefter findes d. d=b2-4ac

d stører end nul 2 løsninger d=0 1 løsning og d mindre end nul ingen løsninger

den løses vha formlen x=b±√d/2a


Svar #3
08. juni 2009 af reinholdt_w (Slettet)

 Det er meget nemt, er det ikke? Det er bare at vise hvordan jeg løser en andengradsligning, right? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

beviset???


Svar #5
08. juni 2009 af reinholdt_w (Slettet)

 Jeg skal bevise faktoriseringen af et andetgrads polynomium. =) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

for d>0 d<0 eller d=0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

hov der findes jo ikke et  bevis for d<o


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2009 af NejTilSvampe

 #7 - for d<0 :

(2ax + b)^2 = d = i^2*|d|              <-- hvor i^2 = (-1)

2ax + b = ±√(i^2*|d|) = ±i*√|d|

x = (-b±i*√|d|)/2a    d<0

Der vil bare ikke være nogen skæringen med x-aksen, men den vil stadig have en kompleks løsning.

#3 - Jeg vil ihvertfald også løse beviset hvis jeg var dig. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juni 2009 af party (Slettet)

Her er nogle noter :)

Vedhæftet fil:2. Polynomier.doc

Skriv et svar til: Andengradspolynomier: løsningsform til andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.