Matematik

dif-regning

09. december 2004 af vusk (Slettet)
hvordan finder jeg f'(x) af f(x) = x + sinx og g'(x) af g(x) = x + cosx

ved godt at sin'x = cosx og at cos'x = -sinx...kan bare ikke hitte ud af det

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2004 af frodo (Slettet)

differentialkvotienten af en sum, er lig summen af differentialkvotienterne!

Differentier hvert led for sig, og læg dem da sammen til sidst.

Svar #2
09. december 2004 af vusk (Slettet)

så den kommer til at hedde
f'(x) = 1 + cosx og g'(x) = 1 - sinx? ???

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2004 af frodo (Slettet)

jep

Svar #4
09. december 2004 af vusk (Slettet)

jeg skal sætte dem lig hinanden, da jeg skal finde de x-værdier som giver parallele tangenter til de to grafer.

hvordan kommer jeg vedere her fra så?

1 + cosx = 1 - sin x <=>
0 = cosx - sinx?

kan jeg bare sætte det ind på min TI-83er og så aflæse skæringer med x-aksen i det opgivede interval: [0;2pi[ ??

Svar #5
09. december 2004 af vusk (Slettet)

færdig :D

tak for hjælpen :D

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2004 af frodo (Slettet)

du skal ikke bare finde det på grafregneren!

Sig:

cosx-sinx=0 <=> cosx=sinx <=> sinx/cosx=1 <=> tanx=1 <=> x=?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#4,6: Jamen dog - I glemmer helt fortegnet! Se nu lige her;

1 + cos(x) = 1 - sin(x) <=>

cos(x) = -sin(x)

og aldeles ikke

cos(x) - sin(x) = 0

//Singularity

Skriv et svar til: dif-regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.