Fysik

HASTER !!

08. juni 2009 af constancia (Slettet)

Hey .. er der nogen som kunne forklare mig følgende ting:

1) Ohm's lov

2) Hvad er en diode og hvad bruges den til


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af navmic (Slettet)

Ohms lov lyder: U = R*I
Når der kommer elektrisk spænding (U) mellem en lednings ender, vil der i praksis fremkomme elektrisk strøm. Strømmen (I) i ledningen er bestemt ved ohms lov, hvor R er ledningens modstand/ resistans Ω ohm

Spænding = Modstand x Strøm - V = ? x A
Modstand = Spænding / Strøm - ? = V / A
Strøm = Spænding / Modstand - A = V / ?


Ohm symboliseres med Ω.

Ohms lov er opkaldt efter fysikeren og matematikeren Georg Simon Ohm, der i 1820’erne eksperimenterede med elektriske kredsløb og blandt andet fandt frem til ohms lov.
 


Skriv et svar til: HASTER !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.