Matematik

Sammenhænge og funktioner

08. juni 2009 af sadak (Slettet)

Hej. Jeg har f(x)=ax+b og spørgsmål: Redegør endvidere for metoder til at bestemme a og b, når linjen med ligningen y = ax + b går gennem to kendte punkter.

Hvem kan hjælpe mig? Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af dk_anonym (Slettet)

y  = a x + b, hvor a er hældningen og b er skæringspunktet med y-aksen..

Hældningen a kan du bestemme, når du som i dit tilfælde kender to punkter ved: a= (y2-y1)/(x2-x1).. Når du har fundet a, så kan du isolere b, idet du også har x- og y-værdien..


Svar #2
08. juni 2009 af sadak (Slettet)

Tak skal du have :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. juni 2009 af mathon

y2 = ax2 + b
y1 = ax1 + b                          subtraher den nederste ligning fra den øverste

(y2-y1) = ax2 - ax1 = a(x2 - x1)

a = (y2-y1)/(x2 - x1)

b = y1 - ax1 = y2 - ax2


Skriv et svar til: Sammenhænge og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.