Matematik

Eksponentialfunktion

08. juni 2009 af sadak (Slettet)

Jeg har funktionen f(x) = b·ax

1. Redegør for, hvorledes grundtallet a i udtrykket y = b·ax kan beregnes, hvis vi kender to talsæt (x,y), der passer i ligningen.

2. Redegør endvidere efter eget valg for andre emner i tilknytning til eksponentielt voksende funktioner, f. eks. fordoblingskonstant, ExpReg eller løsning af ligningen c = b·ax
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af nunu1989 (Slettet)

y = b * ax


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2009 af morell18 (Slettet)

ja det hedder altså y=b*adesuden er det en eksponentielfunktion.

1.  bergen a ud fra formlen a=x2-x1√y2/y1

2. opstil en eksponentiel model som passer tilnærmelsesvis ved brug af cas: stat/list lav en tabel og tryk exp. reg. fortæl at regressionen skal ligge fra 0,96-1, før man finder modellen brugbar. bevis både a og fordoblingskonstanten t2 fortæl at funktionen giver en ret linje på et enkelt logaritmisk papir evt. med bevis os. hvis der er mere tid tilbage så kom ind på omskrivning til eksponential udvikling som har tallet eulers som grundtal. bevis os nogle regneregler for log eller ln


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.