Matematik

Induktionsbevis

08. juni 2009 af reinholdt_w (Slettet)

 Hvad er det for nogle tre trin induktionsbeviset består af? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. juni 2009 af Dynin (Slettet)

Induktion: Lad S(n) være et udsagn om n∈N. Hvis der findes et k∈N så S(k) sand og der for alle l≥k gælder at S(l) sand ⇒S(l+1) sand

så gælder S(n) for alle n≥k

...læs videre her http://da.wikipedia.org/wiki/Induktion_(matematik)


Svar #2
08. juni 2009 af reinholdt_w (Slettet)

 Okay??? Jeg fatter ikke en dyt? :) heheh. 


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#2 I dit indlæg https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=702142 er

S(n):= et (ikke trivielt)n'te grads polynomium kan højst have n rødder         <-- et udsagn om n∈N

Jeg viser at S(n) er sand for n=0 og n=1 og antager derefter at S(n-1) gælder for alle n>0 og viser, under denne antagelse, at S(n) gælder ... og konkluderer at sætningen holder for alle n∈N


Brugbart svar (2)

Svar #4
08. juni 2009 af Elisa Fruit (Slettet)

De tre trin hedder:

Induktionsstarten: viser det er sandt for et vist n, tit n=1.

Induktionsantagelsen: antager det er sandt for n=m.

Induktionsskridtet: viser det er sandt for n=m+1, hvor antagelsen benyttes til at vise dette.

Når man har vist det for n=m+1, har man ifølge princippet om simpel induktion vist, at det er sandt for alle naturlige tal n. (der er også et princip om fuldstændig induktion - det er lidt det samme, men der antager man (i induktionsantagelsen) at udsagnet er sandt for alle n op til n=m - eller noget i den stil).


Brugbart svar (2)

Svar #5
08. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#4 Induktion og det du kalder fuldstændig induktion er prik det samme (i.e. der gælder ⇔ mellem de to) ... lidt ala de biimplikationer der gælder mellem Zorn's lemma, transfinit-induktion og udvalgsaksiomet ;)


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. juni 2009 af Elisa Fruit (Slettet)

ja det er rigtigt.


Skriv et svar til: Induktionsbevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.