Matematik

Differentialkvotienten for X^a??

08. juni 2009 af meffe (Slettet)

Hej! Jeg skal snart op i mundtlig mat og et spørgsmål lyder:

Udled differentialkvotienten for X^a

Det er under emnet "Potensfunktioner", men jeg var svært ved at løse det, og kan ikke se sammenhængen ? :S help!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2009 af peter lind

Brug induktion. (xn)' = n*xn-1. Jeg går ud fra at du har set beviset for n=1 og n=2, Antag at den gælder for op til n og vis at så gælder den også n+1. Dette kan gøres ved at bruge at xn+1=xn*x og bruge reglen for differentiation af et produkt.


Svar #2
09. juni 2009 af meffe (Slettet)

tak, men det siger mig ikke rigtig noget ;) men prøver mig frem.


Skriv et svar til: Differentialkvotienten for X^a??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.