Matematik
Det er snart for latterligt, men smid det lige ind på jeres lommeregner.
09. december 2004 af
shack (Slettet)
Jeg ved det er langt ude, men jeg kan bare ikke få det til at gå op.
har følgende:
log(8.0*10^13)=2,4m-1,2
m = log(8.0*10^13)+1,2 / 2,4
Så! Giver det 13,84 eller 6,7?
Derive (udregningsprogram på pc'en) siger 13,84 og min lommeregner siger 6,7.
har følgende:
log(8.0*10^13)=2,4m-1,2
m = log(8.0*10^13)+1,2 / 2,4
Så! Giver det 13,84 eller 6,7?
Derive (udregningsprogram på pc'en) siger 13,84 og min lommeregner siger 6,7.
Svar #2
09. december 2004 af fister (Slettet)
Du kan se det hurtigt ved at
log(8*10^13) ca er lidt over 13, derfor kan det ikke være m=13.84
log(8*10^13) ca er lidt over 13, derfor kan det ikke være m=13.84
Svar #4
10. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#3: Formlen
log(E) = 2.4*M - 1.2
giver, så vidt jeg ved, den udløste energi E ved et jordskælv, hvis styrke (Richtertal) ifølge Richterskalaen er M. Indtil videre har man aldrig registreret jordskælv med et Richtertal i nærheden af 13.84. Men det begrunder naturligvis ikke, at svaret M = 13.84 er forkert. Det gør bare værdien mindre realistisk.
Brug logaritmeregneregler;
log(8*10^13) = log(8)+log(10^13) = 13 + log(8)
idet log(10^13) = 13*log(10) = 13, så
13 + log(8) = 2.4M - 1.2
hvoraf
M = (14.2 + log(8))/2.4 = 6.29295416...
eller omtrent 6.29, hvilket fister også skriver i #1.
//Singularity
log(E) = 2.4*M - 1.2
giver, så vidt jeg ved, den udløste energi E ved et jordskælv, hvis styrke (Richtertal) ifølge Richterskalaen er M. Indtil videre har man aldrig registreret jordskælv med et Richtertal i nærheden af 13.84. Men det begrunder naturligvis ikke, at svaret M = 13.84 er forkert. Det gør bare værdien mindre realistisk.
Brug logaritmeregneregler;
log(8*10^13) = log(8)+log(10^13) = 13 + log(8)
idet log(10^13) = 13*log(10) = 13, så
13 + log(8) = 2.4M - 1.2
hvoraf
M = (14.2 + log(8))/2.4 = 6.29295416...
eller omtrent 6.29, hvilket fister også skriver i #1.
//Singularity
Svar #5
10. december 2004 af fox_joker14 (Slettet)
ta det i mindre trin hvis du har problemer med paranteserne...
Skriv et svar til: Det er snart for latterligt, men smid det lige ind på jeres lommeregner.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
