Fysik

solen

09. juni 2009 af isabellap (Slettet)

nogle der ved hvor meget masse solen mister hvert sekund, som følge af sin energiudsendelse?

hjælp hjælp :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2009 af mathon

#0 fik - efter intern mail-henvendelse - svar kl: 1707

P = 3,9*1026 J/s

E = P*t = (3,9*1026 J/s)*(1 s) = 3,9*1026 J

E = Δm*c2
hvoraf

Δm = E/c2 = (3,9*1026 J)/(2,99792*108 m/s)2 = 4,34*109 kg = 4,34 mia. kg


Skriv et svar til: solen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.