Matematik

Diffkvote for b*e^kx

09. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hvad har jeg mon gjort galt i denne??

Jeg skal finde f´(12) for:

f(x) = 5+15,1 * e^-0,046x

Jeg differentiere den:

f´(x) = (20,1* -0,047)*(e^0,046)x

f´(x) = -0,9246 * 0,955^x

f´(12) = -0,9246 * 0,955^12 = -0,53

Resultatet er dog forkert....den skal gi´: -0,399949

Nogen der kan se hvad jeg gør galt??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af Isomorphician

f´(x) = (20,1* -0,047)*(e^0,046)x

f'(x) = (15,1*(-0,046))e-0,046x


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juni 2009 af mathon

f(x) = 5+15,1 * e-0,046x

f '(x) = 15,1*(-0,046)*e-0,046x = -0,6946*e-0,046x

f '(12) = -0,6946*e-0,046*12 = -0,399949

..............
bl.a. benyttet

(C*ekx)' = C*ekx*(kx)' = C*ekx*k = (C*k)*ekx
 


Svar #3
09. juni 2009 af stinstin (Slettet)

Hmmm....takker...

Hmmm...men hvorfor skal de 5 ikke med??

De kan måske sammenlignes med c værdien i polynomier??


Skriv et svar til: Diffkvote for b*e^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.