Matematik

lineær programmering

09. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

Hvis man "risikere" at trække liniær programmering til sin mdt. eksamen, vil i så synes det er smart at komme med et konkret eksempel og så her ud fra forklare hvad de forskellige ting er?

og lige et tillægsspørgsmål, en kriterie funktion, det bliver nævnt så mange gange i alt hvad jeg læser, men kan jeg helt nøjagtig finde ud af hvad det står for??? næh, nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af peter lind

Jeg synes absolut det er en god ide at bruge et konkret eksempel. I de fleste tilfælder er kriteriefunktionen enten hvor mange penge man kan tjene eller også hvor mange penge man kan spare. Det kan også være et spørgsmål om at at minimere et materialeforbrug, hvilket i sidste instans også drejer sig om penge. Det kan også optræde i spilteori, hvor det drejer sig om at optimere en strategi. Spilteorien er igen blevet brugt til at forklare biologiske forhold. Se Darkin: Det selviske gen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Det er ellers rimeligt hardcore at trække et spørgsmål, der bare hedder "lineær programmering". Hvad har I gennemgået? Simplexalgoritmen er sikkert lettest at forstå, hvis man gennemgår et eksempel, medmindre man er meget god til at forklare, præcis hvad der foregår.


Svar #3
10. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

Jamen vi har egentlig ikke gennemgået det særlig godt... Blot hvad de forskellige ting er, og hvad man kan bruge dem til...

Men tror jeg er ved at have fået lidt styr på det nu.. så jeg siger tak for hjælpen:D


Svar #4
10. juni 2009 af janni7500 (Slettet)

Håber da lige i kan svare på de spørgsmål der lige er dukket op her undervejs i min læsning...

I forskriften for niveaulinjer: t = ax+by+c, hvad står t for her??

Og hvorfor er det man kan sætte t = med den generelle forskrift? f(x,y)=ax+b+c???

Og hvis nogen har styr på beviset for niveaulinje forskriften, hvorfor er det y man isolere?


Skriv et svar til: lineær programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.