Matematik

Toppunkter.

09. juni 2009 af MThomsen (Slettet)

Opgaven lyder således:

Ud fra et af de matematiske udtryk skal du beregne de 5 første tidspunkter, hvor loddet når sin topposition.

Er der nogen som har en idé om det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er sammenhængen?


Svar #2
09. juni 2009 af MThomsen (Slettet)

Fjeder masse svingning (Harmonisk svingning)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvilket matematisk udtryk har du at arbejde med?


Svar #4
09. juni 2009 af MThomsen (Slettet)

f(t) = A * sin (ω * t)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det angiver så positionen - så er det blot at løse for f(t) = A.


Svar #6
09. juni 2009 af MThomsen (Slettet)

Takker.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2009 af mathon

da sin(x) er periodisk med perioden 2π
dvs
sin(xo) = sin(xo+p*2π) for p∈Z

gælder

f(t) = A*sin(ω(to+Δt)) = A*sin(ωto+ωΔt)
når ω er konstant
og
xo = ωto  samt  ωΔt = p*2π ⇔ Δt = p*(2π/ω)
....................
nu skal  toberegnes

f(t) = A*sin(ωt)
med maksimum for
sin(ωto) = 1
dvs
ωto = (π/2)
og
to = π/(2ω)

konklusion:
første 5 tidspunkter i topstilling
t = π/(2ω) + p*(2π/ω)  og p ∈ {0,1,2,3,4}

 


Skriv et svar til: Toppunkter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.