Matematik

DET GYLDNE SNIT

10. juni 2009 af crew (Slettet)

 Hej ppl. 

Jeg har et eksempel på det gyldne snit. Hvis I kender linje stykket der plejer at definere det gyldne snit så har jeg et eksempel. Men jeg forstår det ikke rigtig. Kan I prøve at forklare mig hvad der sker:

Hvis det gælder at a = 8 og C deler AB linjen i det gyldne snit, vil vi bestemme b. Ved hjælp af definationen finder vi 

8 + b / 8 = 8/b ⇔ 8b + b^2 = 64 ⇔ b^2 + 8b -64 = 0 ⇔

b= -8 +/- √8^2+4*64 / 2 ⇔ b = -8 +/- √320 / 2 ⇔ b = 4,94.  b = et positiv tal. 

og hvis vi vil bestemme a og antager at b = 8, så C deler linjen AB idet gyldne snit siger vi:

a+8 /a = a/8 ⇔ 8a + 64 = a^2 ⇔ a^2 - 8a - 64 = 0 ⇔ 

a = 8 +/- √64+4*64 / 2 ⇔ a = 8 +/- √320 / 2 ⇔ a = 12, 94

dvs. a = 12,94


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

2. linje i din mellemregning er ikke pæn.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Hvorfor skal vi pludselig betragte ækvivalenserne af dine udtryk, når vi kan følge en lighed. - Tænk over dette.


Svar #3
10. juni 2009 af crew (Slettet)

 Det er ellers det der står? Men jeg ved ikke hvad der sker i mellem regningen ? 


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Ah Crew, det er dig igen :)

Jeg vedhæfter lige en fil om noget tid.


Svar #5
10. juni 2009 af crew (Slettet)

 Heheh :) Ja, det er mig igen. Tro mig min ven, jeg er total på skideren. Jeg har aldrig brækket mig over en eksamen som denne. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Den siger fejl, når jeg vedhæfter. Jeg prøver lige igen


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Det forstår slet ikke! det virkede jo lige før


Svar #8
10. juni 2009 af crew (Slettet)

 Hm, det er mærkeligt. Kan du sende mig den som mail

[email protected]


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Brug viden om det gylden rektangel til at finde det gyldne snit på et sidestykke!


Skriv et svar til: DET GYLDNE SNIT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.