Matematik

Opskrivning af andengradspolynomium

10. juni 2009 af Neovo (Slettet)

Hejsa

Jeg kan ikke finde ud af beviset for omskrivning af formlen:
f (x) = a ( x - h )^2 +k
til formlen:
f (x) = ax^2 + bx + c

Det er mest delen på det vedhæftet billede som jeg ikke forstår

Håber der er nogen som kan hjælpe mig, skal snart til prøve i dette nemlig

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af peter lind

c=ah2+k: Du trækker ah2 over på venstre side eller om du vil adderer -ah2+k. Dette giver

c-ah2=k. Du indsætter h=-b/(2a). Dette giver k= c-a(-b/(2a))2=c - a*b2/(4a2) = c-b2/(4a).

Du sætter på fælles brøkstreg med nævner  = 4a.

k=c*4*a/(4a)-b2/(4a) = (4ac-b2)/(4a). Der indføres d=b2-4ac eller 4ac-b2 = -d hvilket indsat giver

k=(-d)//4a) = -d/(4a)


Skriv et svar til: Opskrivning af andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.