Fysik

faldmaskine

10. juni 2009 af p-forever (Slettet)

To lodder L og M er forbundet med en snor over en trisse, som tegningen viser (vedhæftet)

Massen af Loddet L er mL = 2,00 kg og massen af loddet M er mM = 3,00 kg. Der ses bort fra massen af snor og trisse, samt gnidning i trissen.

Systemet holdes til at begynde med i ligevægt af en ydre kraft. Når denne kraft fjernes, vil systemet sætte sig i bevægelse.

Bestem accelerationen af snorkraften når systemet er frigjort. Bestem hastigheden af masserne, når de har gennemløbet  en strækning på 1,00 m

(Vi har med Atwoods faldmaskine at gøre)

i den første har jeg fået acc. til 1,964 m/s

Men jeg sidder fast i den anden :/ 


Svar #1
10. juni 2009 af p-forever (Slettet)

Edit!:

Der skal lægges mærke til, at jeg jeg skrevet forkert i indlægget. Det skal hedde:

Bestem accelerationen og snorkraften når systemet er frigjort. Bestem hastigheden af masserne, når de har gennemløbet en strækning på 1,00 m

Og snorkraften, finder jeg den ved : F = m * a (?)

og den sidste, sidder jeg fast i  


Skriv et svar til: faldmaskine

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.