Matematik

Børne-matematik

10. juni 2009 af Quijote (Slettet)

Okay, det er ret pinligt men jeg kan ikke finde ud af en opgave som min søster i 3. klasse vil have hjælp til, så nu spørger jeg herinde.

Alberts far er 3 gange så gammel som Albert. Om 12 år er Alberts far dobbelt så gammel som Albert.

Hvor gamle er faren og Albert.

Man må opstille en eller anden form for simpel ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af peter lind

Kald Alberts alder x og Alberts fars alder y. Så har du y=3x og (y+12) = 2(x+12)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2009 af piigen91 (Slettet)

albert x = alberts far y

3x = y

2(x + 12) = y

3x - 2x = 12

albert er 12 år

når faderen er 3 gange så gammel er det bare 12 * 3 = 48

that's it :D


Svar #3
10. juni 2009 af Quijote (Slettet)

:) Tak skal I ha'


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. juni 2009 af MN-P (Slettet)

#2

om 12 år er Alberts far også blevet 12 år ældre

2(x+12)=y+12

12*3 er 36 i min tabel

----------------------------------------

I 3. klasse har man ikke haft to ligninger med to ubekendte så dette skal vel løses uden

                                    i dag      om 12 år     eller  også om 12 år

Alberts alder                x             x+12                       x+12    

Fars alder                   3x            3x+12                    2(x+12)

nu har vi to udtryk for fars alder, som kan sættes lig hinanden

3x+12=2(x+12)

3x+12=2x+24

x=12

Albert er 12 år år i dag

far er 3*12 =36 år i dag


Skriv et svar til: Børne-matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.