Matematik

lidt trigonometri opgaver

10. juni 2009 af timstar00 (Slettet)

1)

to sider af en trekantet mark måler 60m henholdsvis 50 m. vinkelen mellem disse to sider er 140 grader. beregn

a) længden af den tredje side b) arealet af marken

tak for hjælpen

formler jeg kender:

cos A= b (i anden) + c(i anden) - a( i anden) / 2bc

a/sin A = b/ sinB = c/sin C

for areal_:  en halv h gange g

eller: en halv a gange b gange sin C


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af peter lind

a) Brug din første formel(udvidet pytagoras) med A=140 grader, b=60 m, c=50 m.

Arealet: brug den sidste formel med C = 140 grader


Svar #2
10. juni 2009 af timstar00 (Slettet)

tak...det var fordi jeg så lidt for firkantet på opgaven så jeg opdagede ikke at jeg faktisk havde den rigtige formel fremme.


Skriv et svar til: lidt trigonometri opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.