Matematik

en underlig graf

10. juni 2009 af timstar00 (Slettet)

er der nogen der gider at tegne denne graf for mig:

f(x)= 1- kvadratrod( 3x-9)

hvis ikke i kan tegne den kan i så forklare mig hvad man skal gøre når man putter tal indi et sildeben...ved en kvadrtrod får man jo to tal

 hvis jeg propper f.eks. 1 i den så får jeg: 1- kvadratrod (8) ...så kan kvadratroden både give et negativt eller positivt tal

hvad skal jeg gøre


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2009 af klausop (Slettet)

Forstår ikke helt hvad du mener med du får to tal. Det gør du jo ikke. 1-kvadratrod(8) giver da kun et tal?


Svar #2
10. juni 2009 af timstar00 (Slettet)

altså...

kvadratroden af et tal giver både et positvit og negativt tal

f.eks kvadratrod 9 giver både -3 og 3 fordi man ved at sætte begge disse tal i anden får 9

men jeg tror jeg har løst mit eget problem..

hvis der for en x værdi er to y-værdier er det ikke en graf vel?

så kan ikke tegne den og L=Ø


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juni 2009 af Arthur Dent (Slettet)

Der er vist lidt begrebsforvirring: Husk at skelne mellem en funktion og en graf. Det giver heller ikke nogen mening at sige, at løsningsmængden er tom.

Funktionen (defineret som: en y-værdi for hver x-værdi) KAN tegnes. f(x)= 1- kvadratrod( 3x-9) er en halv parabel der er roteret 90 grader, og er defineret for x>=3.
Det ligger implicit i funktionen at der menes den positive kvadratrod.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Kvadratroden af et tal er altid postviv dette er en definition (vedtægt)

Når du sætter en x- værdi ind får du kun een y-værdi og kan sætte talparene ind i koordinatsystemet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. juni 2009 af Arthur Dent (Slettet)

#4: Ja, men der gælder jo, at ethvert positivt tal har to kvadratrødder: sqrt(x) og -sqrt(x), hvor x>0.
Se f.eks. eksemplet
sqrt(9) = 3 og -3, idet 3^2=9 og (-3)^2=9.

Det er det samme eksempel timstar00 giver længere oppe. Det er det han, med rette, bliver forvirret over.


Skriv et svar til: en underlig graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.