Matematik

lave en funktion ud af dette..

11. juni 2009 af martin101 (Slettet)

hej.
Elektricitetspris: Når man som husstand får elektricitet betaler man en fast afgift + forbrug. Den fast afgift i Viborg kommune er på 750 kr. og i,50 kr. pr kWh man bruger. I norge betaler man efter samme system. I Bjørli betaler man en fast afgift på 1100 kr og 0,40 kr pr. kWh..

Jeg kan trække den slags opgave til mundtlig eksamen... men hvordan kan jeg lave funktioner ud af ovenstående, og kan jeg lave andre udregninger/ opgaver??

Mvh martin


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2009 af morell18 (Slettet)

når der er noget som vokser med et fast antal er det lineart. dvs f(x)=ax+b er modellen som beskriver det.

for viborg: f(x)=0,50x+750

for bjørli: f(x)=0,40x+1100

nu kan du fortælle lidt om betydningen, af de forskellige talværdier. opgaven ligger os op til at du visser at du kan finde skæringspunkterne mellem linjerne rent grafisk. Du kan bla. os undersøge hvor meget kwh. man må bruge når man har et bestemt beløb at bruge for.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2009 af PeteX (Slettet)

hm..

Hvad hvis:

Ole sætter 500 kr. ind på en bankkonto med 5% rente per år.

Året efter falder renten til 2% per år.

Kan man lave en funtion for den eller skal der laves to?

Mange tak! .. er ret forvirret omkring funktioner :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2009 af morell18 (Slettet)

så er det 2 forskellige funktioner fordi der er tale om 2 forskellige udviklinger.

Som du måske ved er begge funktioner eksponentiel som er voksende, de har formen y=b*ax.

Første graf: y=500*1,05x

anden graf:y=525*1,02x


Skriv et svar til: lave en funktion ud af dette..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.