Matematik

Bestem tallet k

11. december 2004 af Frede15 (Slettet)
Hej sidder med de her 2 opgaver og er kørt total død i dem.

Opg 674 i Mat1 Opgavebog
Bestem tallet k således, at afstanden fra punktet til A(-2,3)til linjen med ligningen 15x-8y+k = 0 er 6

Opg 683
Linjen m har ligningen y = 3x-4, og A og B har koordinaterne A(5,6) og B(-3,2). Bestem koordinaterne til det punkt på m, der ligger lige langt fra A og B


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2004 af fister (Slettet)

til 1)
omkriv ligning til y=(15/8)*x+(1/8)*k hvis det er nemmere. Brug formlen for afstand fra punkt til linjen, idet du sætter '(1/8)k' ind som konstantled og sætter afstanden lig 6. 1 ligning med 1 ubekendt.

2) Alm. afstand mellem 2 punkter. Sæt de to udtryk lig hinanden, da de skal have samme afstand. Du kender koordinatsættet til de 2 punkter og du ved at det andet skal ligge på y=3x-4, dvs at du får y-koordinaten oplyst, den er jo blot (3x-4). Så har du 1 ligning med 1 ubekendt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#1:

1) NB: 2 løsninger! Man får 2 ligninger med 1 ubekendt i hver.

2) Enig - du bør skrive 'punkt-punkt afstand' i stedet for 'almindelig afstand'.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2004 af fister (Slettet)

1) ops, glemte lige numerisk, men klart, linjen kan selvfølgelig spejles omkring punktet.

Svar #4
12. december 2004 af Frede15 (Slettet)

Takker fik løst opg 674. men er ikke helt med på hvordan den anden skal løses.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2004 af frodo (Slettet)

2)

dist(m,A)=dist(m,B) OG m€y

Svar #6
12. december 2004 af Frede15 (Slettet)

takker :D

Svar #7
12. december 2004 af Frede15 (Slettet)

takker :D

Skriv et svar til: Bestem tallet k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.