Matematik

Trigonometri.. hjælp (:

12. juni 2009 af Annemette4200 (Slettet)

øhm.. jeg er så lidt på skideren fordi at jeg skal til årsprøve i matematik og jeg er ved at lave disposition til spørgsmålene, og jeg er netop nået til et spørgsmål jeg ikke forstår-..

her kommer spørgsmålet =)

"Redegør for egenskaber ved enhedscirklen. Bevis grundrelationen (cos(v))2 + (sin (v))2 = 1

udled overgangsformlerne."

hmm da jeg hverken forstår enhedscirklen og jeg ikke ved hvad overgangsformlerne er .. ja så kan i vel godt se jeg har et problem .. :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2009 af mathon

ethvert punkt på enhedscirklen
opfylder
x2 + y2 = 12

hvor
x = cos(θ)
og
y = sin(θ)

som indsat i enhedscirkelligningen
giver
cos2(θ) + sin2(θ) = 1
.................

overgangsformler:
x = r*cos(θ) ⇔ cos(θ) = (x/r)
y = r*sin(θ) ⇔ sin(θ) = (y/r)

x2 + y2 = (r*cos(θ))2 + (r*sin(θ))2 = r2cos2(θ) + r2sin2(θ) = r2(cos2(θ) + sin2(θ)) = r2  hvoraf

r = ±(x2 + y2)½

tan(θ) = (y/x) hvoraf
θ = tan-1(y/x)
 


Svar #2
12. juni 2009 af Annemette4200 (Slettet)

takk (:

men hvad betyder den der ovale ting med en streg igennem ? ved godt det e lidt et dumt spørgsmål :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2009 af mathon

θ = "theta" - et græsk bogstav

skriv V i stedet for, hvis det skaber tryghed


Skriv et svar til: Trigonometri.. hjælp (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.