Fysik

Redegør.. hvad?

12. juni 2009 af Limbona (Slettet)

Hejsa! Jeg har fået følgende opgave, men forstår ikke den første linje.. 

og hvilke formler tales der om?

Redegør for de kinematiske grundstørrelser sted, hastighed, acceleration (og tid).
Forklar sammenhængen (formler) mellem disse størrelser for bevægelser langs en ret linje og med konstant acceleration.

Emnet er: Dynamik & Kinematik

Er meget forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

'Kinematiske grundstørrelser' forvirer dig nok, men det er bare som du selv skriver: sted, hastighed....

s'(t)=v(t)   v'(t)=a(t)   s''(t)=a(t)


Svar #2
12. juni 2009 af Limbona (Slettet)

#1:

Sorry, men det forvirrer mig endnu mere.

Det er ikke mig der har skrevet sted, hastighed osv. Det er selve opg. formuleringen.

Bliver der talt om sammenhængen mellem kinetisk energi og fart for f.eks et faldende genstand.

mekanisk energi... bevægelse, hvad?!

Er blevet endnu mere forvirret :(

Og hvilke formler taler de om?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal forklare, hvad der menes med sted, hastighed, acceleration og tid.

Formlerne, der ønskes forklaret, er:

s(t) = s0 + v0*t + ½at^2

v(t) = s'(t) = v0 + at

a(t) = s''(t) = v'(t) = a


Svar #4
12. juni 2009 af Limbona (Slettet)

#3:

Okay, men ved du hvad formlene kaldes?

og hvad mener de med :

 "Forklar sammenhængen (formler) mellem disse størrelser for bevægelser langs en ret linje og med konstant acceleration." ?

Synes bare ikke at jeg kan finde noget emne i min bog om tilsvarende emne.. 

Det er en mundtlig fremlæggelse, så der skal være mere kød på, og åbenbart har jeg ikke stødt i de 3 opstillede formler du har vist mig.. pudsigt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: De kaldes bevægelsesligningerne for bevægelse med konstant acceleration, og det er de simpleste bevægelsesligninger, der findes.

Sammenhængen står i de formler, jeg har skrevet.


Svar #6
12. juni 2009 af Limbona (Slettet)

Jerslev, jeg beklager virkelig men jeg kan ikke forstå sammenhængen for de formler.

Vil du ikke være sød og bruge ord i stedet for? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: De skulle meget gerne stå i din bog også.

Anyway, det er, som nævnt, bevægelsesligningerne for retlinjet bevægelse med konstant acceleration, og ud fra disse skal du så strukturere din mundtlige fremlæggelse.

Du skal naturligvis også komme ind på, hvad der er årsagen til acceleration (kræfter).


Svar #8
12. juni 2009 af Limbona (Slettet)

#7:

Jeg kan kun finde formlerne for fart, strækning og vejlængde. VILDT underligt...

Er der et overemne for disse formler? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Kinematik.


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Et eksembel på en bevægelse langs en ret linie med konstant acceleration er det frie fald.

Hvad er acceleration for noget og hvorstor er den for det frie fald?

Hvad sker der med hastigheden for den faldende ting?

hvordan er faldvejen for den faldende ting?

Brug matematiske udtryk for s(t), v(t) og a(t)

v(t)=ds/dt og a(t)=dv/dt

hvad betyder disse udtryk oversat til dansk.


Skriv et svar til: Redegør.. hvad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.