Fysik

hjælp med bevæglse

13. juni 2009 af irv (Slettet)

2. Benzinforbrug
En bil holder på en lige og vandret vej. Med konstant acceleration opnår bilen farten 100 km/h i løbet af 14,6 s. Bilen med fører har massen 1350 kg.

a) Beregn størrelsen af den resulterende kraft på bil med fører under accelerationen.

Når bilen har opnået farten 100 km/h, fortsætter den med konstant fart.
Motoren yder da et arbejde med effekten 22,8 kW. Af denne effekt bruges 82 % til at overvinde luftmodstanden på bilen.

b) Beregn størrelsen af luftmodstanden på bilen.

Motoren bruger 1,0 L benzin for at udføre et arbejde på 7,8 MJ.

c) Hvor langt kører bilen med den konstante fart 100 km/h på 1,0 L benzin?
 


Svar #1
13. juni 2009 af irv (Slettet)

gør det nogen forskel opm der er nogen fører med?


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2009 af MN-P (Slettet)

100 km/t=100/3,6 m/s = 27,8 m/s

v=at

27,8=a*14,6

Føreren skal være med, da han er en del af vognens masse på 1350 kg

K=m*a =1350*27.8/14,6  N        se ovenfor

Hvad spørger du egentlig om i forbindelse med opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#1: Nej - du kan selv overveje, hvorfor. Hint: Kig på arbejdet fra luftmodstanden når der er kører med og uden kører.

Har du selv forslag til opgaven?


Svar #4
13. juni 2009 af irv (Slettet)

Det kan jeg godt se blev bare forvirret da jeg lavede en anden opgave hvor det ikke skulle med. Altså lige nu har jeg ingen forslag selv har aldrig lavet så meget fysik på 3 dage det er derfor jeg skriver spørgsmålene op her. Har nemlig rigtig svært ved fysik og mere svært ved at finde de passende formler da jeg altid syns jeg bruger de forkerte eller hvor jeg kunne have gjort det nemmere.

mit eneste spørgsmål var mere luftmodstanden som jeg er i tvivl om hvordan man fiinder`?

Men nu hvor du har skrevet den anden formel op så så kommer jeg i tvivl jeg får accelerationen til at være 1,90m/s^2 men så bliver kraften jo alt for stor altså så får jeg den til at være 2565 N


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Hvorfor mener du at denne kraft er for stor?


Brugbart svar (2)

Svar #6
13. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Find først den del af efekten der bruges til at overvinde luftmodstanden.

Efekten P=A/t=K*s /t =K*h

K=P/h

h =27,8 m/s

P har du lige kundet


Skriv et svar til: hjælp med bevæglse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.