Andre fag

Mediefagsfilm - kritik

14. juni 2009 af linkincam (Slettet)

Hey,,,

Håber der er nogen der vil komme med noget kritik af vores eksamensfilm i mediefag.

http://www.youtube.com/watch?v=5nldQ-_Ut2I

mange tak,,


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. juni 2009 af Leica (Slettet)

Hej :)
Jeg synes, at det er et ret sjovt koncept. 1. Fordi I kører på det der ”Leatherface” trick, hvor at forfølgeren lige meget hvor hurtigt ”offeret” løber, når at fange ham. Derudover kan jeg også godt lide, at hele jeres film stort set omhandler ”transport” idet transport normaltvis er det, man klipper væk i film, og det som ikke er særligt nødvendigt.


Jeg går ud fra, at I skal bruge noget at snakke om til en eksamen? Så derfor vil jeg bare komme med min mening.
- Jeg forstår ikke jeres begyndelse. Hvorfor har den mand en pistol? Det er jo ikke helt heldigt. Er buisnessmanden på politistationen eller hvad er det der sker, er han med i en bande (:D)??
- Fint at vise ”hændelsen” i et flashback, og godt at I bruger en udtonings effekt.
- Angående jeres hovedperson, jeres ”buisnessman”, så kom jeg på intet tidspunkt i filmen til at føle med ham, idet han ikke rigtigt bliver præsenteret. Vi ser ham kun langt væk fra, idet I ikke rigtigt – efter min mening – har gjort nok ud af at variere jeres brug af billedkomposition. Jeres hovedperson præsenteres ikke rigtig som person, hvilket I kunne have gjort ved for eksempel at have vist hans ansigt i en nær - så man blev introduceret til hvem man skulle sympatisere med.
Nærbilleder kunne udover at introducere jeres hovedperson også have været med til at intensivere jeres film, altså at vise jeres buisnessman, der er bange, eller et nærbillede af stalkerens sko. Jeres film er meget ren i sin stil og spændingen er i høj grad vist i form af lydsiden og ikke særlig meget på billedsiden. Derfor viser stalkerens jagt på jeres buisnessman også meget lang idet intensiteten kun stammer fra jeres lydside.
Omkring 3.14 filmer I jeres buisnessman nedefra og derved virker han magtfuld, der skulle han nok være filmet oppefra eller neutralt idet han på det tidspunkt er bange for forfølgeren.
Omkring 2.17, filmer I jeres buisnessman oppefra (Det kunne symbolisere, at han var undertrykt og "den lille" - desværre filmer I så også jeres stalker på samme måde, da I ikke har gjort særlig meget ud af at klippe. Der kunne I godt have filmet ham fra frøperspektiv, så man vidste hvor magten lå. Det kan i eksempelvis nævne som ”hvad man kunne have gjort bedre” til eksamen. Frø / fugleperspektiv er et meget simpelt filmiskvirkemidel, men virkelig ofte benyttet – især i spændingsfilm hvor et ”magtforhold” skal skildres.
Omkring 3.40, bruger I det trick hvor at man som seer ved mere end hovedpersonen – det er super godt og noget som burde nævnes til eksamen.

Til sidst: Filmens titel "Paranoia", forestiller hovedpersonen selv hele forfølgelsen? Eller hvordan? Jeg synes ikke, at det er klart =/

Mvh. Lea.
Jeg håber, at I kan bruge kritikken til noget i stedet for at se det som en fornærmelse! :)
 


Skriv et svar til: Mediefagsfilm - kritik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.