Studievejledning

Medicin eller Kemi og teknologi ?

14. juni 2009 af husii (Slettet)


Hej jeg sidder og tænker på om hvorvidt jeg skal vælge medicin eller Kemi og teknologi. Sagen er den at jeg virkelige godt kan lide kemi, men jeg ved ikke hvor meget kemi medicin studiet indeholder, jeg håber at nogen af jer som læser kemi kan fortælle mig om der er nok kemi i medicin studiet og hvad i mener om selve studiet
 

P.S Gennemsnittet er ikke et problem

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2009 af roterendefisikasketten (Slettet)

Mon ikke nærmere er dem der læser medicin du skal høre når det handler om medicinstudiet end det er kemistuderende??


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

Tror du ikke, at det er dem der læser medicin, der kan fortælle dig hvor meget kemi, der er i medicin-studiet? Jeg ved dog, at medicin-studiet har indeholdt en del organisk kemi. Ved ikke hvor stort omfang det er længere, men der er helt sikkert noget. Min kemilærer fortalte os på A-kemi i gymnasiet, at man på medicin-studiet tager et kursus, som man kan slippe for, hvis man har haft kemi på A-niveau. Så kan man da holde en uges fri, mens de andre har kemi :) men jeg ved dog ikke om det er aktuelt i dag eller hvornår det har været.


Svar #3
14. juni 2009 af husii (Slettet)

Ups lille fejl af mig.Jo  det var også det jeg tænkte på, :D at det er dem der læser medicin, der kan fortælle mig hvor meget kemi, der er i medicin-studiet


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. juni 2009 af roterendefisikasketten (Slettet)

#2 Der har han da vist bildt dig noget ind... Dette passer i hvert fald ikke på nuværende studieordning på KU... Der anses kemikurset vist som A++ niveau...

Og der er ikke så meget kemi igen... Kun egentlig kemi på 1 semester og så biokemi på 2, (3), 4 og 5 semester...


Svar #5
14. juni 2009 af husii (Slettet)

Hvad med Biologi , det er fordi jeg ikke har haft biologi i gymnasiet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

Ja, du kommer nok ikke uden om biologi hvis du vil læse medicin :)

#4 Det passer nok ikke i dag, nej. Det er sikkert noget han har fortalt os på B-niveau for at dem der ville læse til læge valgte kemi på A-niveau. Hvad gør man ikke for at sælge sit fag? :-)


Svar #7
14. juni 2009 af husii (Slettet)

#6 Men betyder det noget at jeg ikke har haft det i gymnasiet


Brugbart svar (1)

Svar #8
14. juni 2009 af 10eren (Slettet)

Jeg er slet ikke i tvivl.... Kan du virkeligt godt lide kemi, så skal du da vælge det.

Medicin har da noget kemi, men slet ikke så meget, at det kan tilfredsstille en rigtig kemi interesseret person...

Jeg har også overvejet kemi (fik 10 og 12), og jeg tror simpelthen ikke, at der er nok på medicin

Der er jo også alt muligt andet, og hvad med bagefter? Der arbejder du i hvert fald sikkert ikk med kemi, hvilket du jo helt sikkert ville gøre med kemistudiet

Altså: vælg da kemi, hvis du virkeligt brænder for det...


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. juni 2009 af 10eren (Slettet)

#7

Det betyder nada...


Svar #10
14. juni 2009 af husii (Slettet)

Jeg syntes altså kemi er meget spændende (ligger også på 10-12 på A- niveau) men jeg tror bare at kemi studiet vil være alt for ensrettede, mens når man taler om medicin så kan du beskæftige dig med nærmest alt og jeg syntes det menneskelige krop er meget fascinerende, det er bare det med biologi der gøre mig bange da jeg aldrig har haft det


Brugbart svar (1)

Svar #11
14. juni 2009 af Jerslev

#8+10: Husk, at kemiinteresse ikke er nok til at læse et naturvidenskabeligt fag - glæde ved at bruge matematik skal også være tilstede, da meget af de naturvidenskabelige studier er matematik.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (1)

Svar #12
14. juni 2009 af 10eren (Slettet)

#11

Er man meget god til kemi, så er man højst sandsynlig også pænt god til matematik... I mit vedkommende får jeg fx 10 12


Brugbart svar (1)

Svar #13
14. juni 2009 af Daniel TA (Slettet)

#12 Hvordan hænger det sammen? Er man god til kemi => at man er god til matematik


Brugbart svar (1)

Svar #14
15. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

#13 Jeg tror det er omvendt. Jeg er god til matematik og elsker det, men kemi siger mig ingenting, men jeg er da god til det alligevel. Kemi er meget lettere hvis man kan lidt matematik, og på samme måde har jeg det med fysik. 


Brugbart svar (1)

Svar #15
15. juni 2009 af 14203 (Slettet)

#10 det er intet problem at du ikke har haft biologi i gymnasiet i forhold til medicinstudiet, man skal have biologi (eller noget der ligner) på et så højt niveau at du efter ganske kort tid vil være på niveau med dem der har haft biologi - så det er bestemt ikke det der skal holde dig tilbage :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
15. juni 2009 af Jerslev

#12: At være god til et fag er ikke det samme som at have et fag, der virkelig interesserer dig.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (3)

Svar #17
16. juni 2009 af mrpat (Slettet)

Advarsel: Lad være med at tænke på jeres 10 eller 12 taller når i søger på en videregående uddannelse

Brænder du for noget bestemt studieretning så søg ind på den det er det der tæller mest.

Man skal virkelig være interesseret i at gøre en forskel og hjælpe sine medmenneskere uanset om det ikke har været i bad i 3uger eller har kronisk diarré. som læge/lægestuderende vil du ikke kunne undgå at behandle sådanne patienter. Alle der kommer ind har jo altid været nr.1 igennem deres skolegang.

Hvorfor har du aldrig været interesseret for biologi faget? tænk grundigt hvorfor du er netop begyndt at tænke på en fremtid i lægegerningen.

Medicinstudiet er det allerbedst og interessant studier der overhovedet findes!  har du ikke biologi fra gymnasiet ? intet problem men skal være indstillet på at bruge mere tid i basalhumanbiologi end dine studiekamerater, Århus ville være mere passende for dem der ikke har haft biologi. de har kun anatomi og genetik som ikke kræver megen biologiske kundskaber dog et mega plus især i genetik

Held og lykke

Stud.Med. Patrick


Brugbart svar (1)

Svar #18
18. juni 2009 af sandvig (Slettet)

Hvis din store interesse er kemi kommer du nok til at kede dig en smule på medicin...

på 1.ste semester er der kurset medicinsk kemi, som fra efteråret reduceres ret voldsomt. Det er rigtigt som andre også skriver her at der så på 2,3 og 4 er en hel del biokemi.

MEN det er altså primært at lære nogle formler at kende og så sætte ind i dem.....

Mange medicinere kæmper med kemien...at du er  god til det og kan lide det, kan på den anden side blive din fordel. Biologi er ingen hindring. Biologi i gymnasiet handler jo om andet end kroppen og humanbiologien på første sem. er ikke svært....

Jeg synes allermest du skal overveje hvad du tror bringer dig mest glæde:

At arbejde med detaljer, processer, lave rapporter, forske og arbejde med ting i det helt små - for det er der mest af i kemi (dermed ikke sagt at kemikere ikke kan arbejde med store systemer :-) det var ikke en kritik:-)

Eller om du vil læse en helt absurd masse og så blive i stand til at kunne se sammenhænge der kan hjælpe dig til at finde ud af hvilken behandling en patient skal have (dermed ikke sagt at læger ikke forsker i detaljer :-))

Du skal nok også overveje patientkontakt-delen, blodet og andre kropsvæsker og det tværfaglige aspekt der er i at være læge og samarbejde med mange andre faggrupper :-)

Du kunne jo også overveje biokemi :-) eller biologi :-)

Der kan du vælge kandidatuddannelser sådan midt imellem :-)


Brugbart svar (1)

Svar #19
18. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

Jeg ville lige høre om bonus-ordningen med de 8%, som man kan lægge oven i sit snit for at søge ind inden 2 år efter sin studentereksamen, også gjaldt for dem, der søgte ind sidste år? Eller er det fra i år? For at læse eksempelvis medicin på KU, skulle man sidste år have et snit på over 8,8, men er det inklusiv denne bonusordning? For ellers må man da gå ud fra at dette snit ville stige med ca. 8% i år, hvis karakterne ikke ændrer sig markant.


Brugbart svar (0)

Svar #20
19. juni 2009 af desert_eye (Slettet)

#19

Bonus ordningen træder i kraft 2009 (den med 8 %), dvs. dem fra sidste år var uden de 8% (samtidig var de historiske lave, dvs. næsten alt taler for en stigning, mindst 1 karakter, så adgangskvotienten for medicin ryger måske op på 10 <  (KU-direkte optagelse) 


Skriv et svar til: Medicin eller Kemi og teknologi ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.