Fysik

PP-processen

15. juni 2009 af jegercool2003 (Slettet)

Hej

Jeg er ved at gøre mig klar til en fysik eksamen. Men jeg kan simpelthen ikke fatte hvad pp-processen går ud på ? Mit hovedemne er stjerne og derunder skal jeg komme ind på undersøgelsen af stjerners kemi, indre processer og brints rolle. 

Er der nogen der kan forklare mig det enkelt ?

Mvh  


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Proton + Proton --> energi + helium.

Sådan cirka. =)


Svar #2
15. juni 2009 af jegercool2003 (Slettet)

 Måske lidt mere beskrivende, da det er noget jeg skal forklare til censor ? Fx hvorfor det er sådan og hvad der præcis sker ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2009 af mathon

E = Δm*c2

Δm = m(24He) - 2*m(11H)

.......................

m(11H) = 1,007825 u

m(24He) = 4,00260 u

c = 2,99792*108 m/s


Svar #4
15. juni 2009 af jegercool2003 (Slettet)

 Kunne du måske forklare hvad der sker i den proces der, du lige har posted ? 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2009 af mathon

Einsteins masse-energi relation


Svar #6
15. juni 2009 af jegercool2003 (Slettet)

Det er ikke meget hjælp man får ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: mathon har udregnet den energi, der frigives i processen, hvor to brintkerner fusioneres til helium.


Svar #8
15. juni 2009 af jegercool2003 (Slettet)

 Og 2 brintkerner = protoner eller ? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Hvad består en brintkerne af? =)


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. juni 2009 af hihihej (Slettet)

Så vidt jeg har forstået, så er det fusionsprocesserne, der får stjernerne til at lyse. De foregår i stjernens centrum.
De dannede gammakvanter fra fusionsprocessen begynder at arbejde sig op igennem stjernen, hvor de veksel virker. Derfor mister de deres energi og når de når overfladen ligger deres bølgelængde i det synelig spektre (hvilket jo også giver god mening.) : )


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: Stjerner lyser altså også udenfor de synlige spektrum, og der kan sagtens foregå fusion andre steder end i kernen.


Svar #12
15. juni 2009 af jegercool2003 (Slettet)

Der er ikke nogen der gider at gennemgå pp-processen step-by-step med ord please ?

Mvh


Svar #13
15. juni 2009 af jegercool2003 (Slettet)

 Jeg har virkelig brug for det ! :)


Svar #14
15. juni 2009 af jegercool2003 (Slettet)

 PLease ? Anybody ? 


Skriv et svar til: PP-processen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.