Matematik

stikprøver

15. juni 2009 af olise22 (Slettet)

Hej alle

Jeg sidder og skal snart op i mundligt matematik.(Som så mange andre nok os skal :-) ) Jeg går helt i stå når det kommer til emnet stikprøver.

Er der nogen der kan hjælpe mig med betydningen af K(n,r)?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Kombinationen.

n angiver antallet af elementer og r angiver hvor mange man tager fra n.


Svar #2
15. juni 2009 af olise22 (Slettet)

Hvis jeg trækker spørgsmålet er det så nok at sige det? For der står ikke meget mere end betydningen af denne, i spørgsmålet. Har du evt. mere man kunne sige om det?


Brugbart svar (2)

Svar #3
15. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Ydermere kan vi betragte ækvivalenserne mellem dem.

Vedhæftet fil:K(n,r).pdf

Brugbart svar (2)

Svar #4
15. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Det giver en meget jordnær forklaring af begrebet. Jeg håber, du kan bruge det og held og lykke med det ,-)

Style


Svar #5
15. juni 2009 af olise22 (Slettet)

Okay. Tusind tak skal du have.


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. juni 2009 af wst (Slettet)

K(n,r) er binomialkoefficienten.

Så du kan snakke om X som stokastisk variabel.

Om binomialkoefficienten

Om binomialfordelingen:
P(X=r)=K(n,r)*p^r*(1-p)^n-r
hvor n: antal gange man gentager et uafhængigt eksperiment
p: er sandsynligheden for at få succes
X: antal successer
r: er et bestemt tal (man kan selv vælge hvor mange successer man vil regne med)
P(X=r) er sandsynligheden for at X er lig med det bestemte tal
Dette kan man bevise ved et eksempel med terningekast

Så kan du snakke lidt om binomialtesten

Og måske lidt om stikprøver med tilbagelægning


Brugbart svar (2)

Svar #7
15. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

Jeg har noget om den hypergeometriske fordeling... hvis du vil have det, Louise ?


Svar #8
15. juni 2009 af olise22 (Slettet)

Nej ellers tak.. Jeg har lige hørt at spørgsmålet er blevet trukket :-)


Brugbart svar (2)

Svar #9
15. juni 2009 af ...Style... (Slettet)

hehe heller ikke for interessens skyld


Skriv et svar til: stikprøver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.