Fysik

Bøjning i gitter

15. juni 2009 af duong (Slettet)

HEEEEj 

Kan nogen forklare mig hvad det er? Jeg har fysik på c (eksam på fredag :/), så det skal helst ik være noget på A eller B niveau :) 

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:gitter_illustration.doc

Svar #2
15. juni 2009 af duong (Slettet)

Tak :) men jeg forstår ikke det ;s


Svar #3
15. juni 2009 af duong (Slettet)

 og har du noget bølgeligning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2009 af mathon

d*sin(φn) = n


Svar #5
15. juni 2009 af duong (Slettet)

 Tak igen. Kan du forklare hvad disse tegn/bogstav betyder? 

Jeg ved: 

λ = bølgelængde, lampda


Svar #6
15. juni 2009 af duong (Slettet)

Kunne du forklare det med bøjning i gitter=


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2009 af mathon

d er gitterkonstanten = afstanden mellem "rillerne"
φn er n'te afbøjningsvinkel
n er ordensnummeret
 


Skriv et svar til: Bøjning i gitter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.