Matematik

Differentialkvotient

16. juni 2009 af elibeli (Slettet)

Hey!

Er der en der kan hjælpe mig med lidt matematik? Sidder og læser op på matematik, og et del spørgsmål til et af de spørgsmål jeg kan trække, er: Giv nogle fortolkninger/anvendelser af differentialkvotient.

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal svare der til.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Differentialkvotienten f '(x) er et udtryk for funktionens hældning...

F.eks.: f (x) = x2

Derfor er f '(x) = 2·x

f '(2) = 2·2 = 4 

Altså er hældningen af f (x) = x² lig med 4 for x = 2...

Det var den korte version... Håber det hjalp lidt... :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Ellers se i det notat  om 2.gradsligningen, som ligger i min profil... Der er også et eksempel på dette... (Også med lidt grafik)...


Svar #3
16. juni 2009 af elibeli (Slettet)

Tak, men så langt er jeg med :)

Jeg tror mere det er hvad man kan bruge differentialkvotienten til efter man har fundet den? Altså ude i den virkelige verden :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Ja, netop... Husk på at da differentialkvotienten er lig med hældningen, så er dette jo ret vigtigt...

F.eks. hvis du løser f '(x) = 0, så finder du jo alle de steder, hvor funktionen er vandret, og hvor der dermed er mulighed for lokalt (eller globalt) ekstremum.

Dette kan f.eks. bruges til at finde ud af, hvornår en funktion "topper".

Kan du f.eks. opstille et matematisk udtryk for omsætning, så kan du vha. differentiering finde ud af, hvornår funktionen har sit maksimum, og dermed finde de parametre som giver den største omsætning...


Svar #5
16. juni 2009 af elibeli (Slettet)

Okay, det var sådan et svar jeg ville have, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2009 af MathTeacher (Slettet)

Velbekomme og held og lykke med eksamen... :-)


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.