Religion

2 ord?

19. juni 2009 af PernilPigen (Slettet)

er lige ved at læse om kristendom, men er faldet over 2 ord som jeg ikke helt forstår: disciple og ekstelogi.. hvad betyder de 2 ord?


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. juni 2009 af kimor (Slettet)

Disciple var de mennesker, som Jesus sendte ud for at forkynde hans ord. Det var bl.a. Johannes, Simon Peter, Matthæus osv.


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. juni 2009 af Da-ted (Slettet)

 Ekstelogi.. Logi = læren om, ekst(e)`= ??? 

Er du sikker på du ikke har læst forkert?


Brugbart svar (2)

Svar #3
19. juni 2009 af kimor (Slettet)

Du mener vel ikke eskatologi?


Svar #4
19. juni 2009 af PernilPigen (Slettet)

det skal nok passe, det har en sammenhæng med dommedag, tror jeg:s

jeg har lige et ord til: apostel?


Brugbart svar (2)

Svar #5
19. juni 2009 af Tinerahbaeck (Slettet)

Eskatologi

= læren om de sidste tider (fx ragnarok i nordisk mytologi)

en kristen udlægning: "Herrens lidende tjener", der dør som et offer = lammet, der ofres = Billede på Jesus Kristus.
Jøderne: Ser det som et billede på det jødiske folks lidelse
 


Brugbart svar (2)

Svar #6
19. juni 2009 af kimor (Slettet)

 Apostel: I Det Nye Testamente betyder det en udsending og anvendes først og fremmest om de personer, til hvem det er betroet at forkynde evangeliet og grundlægge menigheder. En række steder i evangelierne tales om de tolv disciple som identisk med apostle (Matthæusevangeliet 10,2 og Markusevangeliet 3,14). Apostlenes Gerninger 1,15-16 handler om valget af en apostel i stedet for Judas. Paulus understreger, at han også er apostel, idet han gør det til et kriterium, at man har set den opstandne.


Brugbart svar (2)

Svar #7
21. juni 2009 af Amande (Slettet)

apostel bliver de disiple efter påske :)


Brugbart svar (2)

Svar #8
21. juni 2009 af Occulta (Slettet)

Lad mig reklamere for Gads online religionsleksikon, hvor du kan finde forklaringer på vanvittigt meget i religion:

http://leksikon.religion.dk/


Skriv et svar til: 2 ord?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.