Matematik

Tangens og enhedscirklen

20. juni 2009 af JohanneJ (Slettet)

Hej alle:)

Er der en af jer derude der har beviset for tangensrelatinerne hvis der overhovedet er flere?:)

Og en der samtidig kan hjælpe mig med forståelsen af enhedscirklen og hvorfor man tager i minus første af cos og sin når man skal ha en vinkel??

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2009 af richgirl (Slettet)

jeg tror ikke, at der overhovedet er noget der hedder tangensrelationer... har aldrig hørt om det... men der er en meget god forklaring på enhedscirklen på følgende link...det hjalp ihvert fald mig med forståelsen af det hele:)

http://www.youtube.com/watch?v=ohoo03A38c0


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2009 af mathon

den lille tangensrelation:

ses på en tegning

eksempelvis fås
ved betragtning af den retvinklede trekant ACD
ses

hc's skæring med c kaldes D

hc = b*sin(A)
|AD| = b*cos(A)
|BD| = c-b*cos(A)

ved betragtning af den retvinklede trekant BCD
ses

tan(B) = hc/|BD| = b*sin(A)/(c-b*cos(A))

kort
tan(B) = b*sin(A)/(c-b*cos(A))
samt
ved bogstavrotation

tan(A) = a*sin(B)/(c-a*cos(B))
tan(C) = c*sin(A)/(b-c*cos(A))


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2009 af mathon

den store tangensrelation:
se

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2009 af mathon

måske mener du med "tangensrelation"
blot

tan(A) = a/b
tan(B) = b/a


som ses
i
 


Svar #5
20. juni 2009 af JohanneJ (Slettet)

Ja nemlig:)

mange mange tak Og fedt med linket til youtube. total smart:) Mange tak


Skriv et svar til: Tangens og enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.