Matematik

Historie:Tredjegradsligninger

21. juni 2009 af shafh (Slettet)

Hejsa. Er der nogen der ved hvorfor man historisk var særlig interesseret i de såkaldte reducerede 3.gradsligninger. Del ferror fokuserede for eksempel kun på de tre typer

x3+p*x+q=0

x3+p=p*x

x3=p*x+q

x3+p*x=q

Vil bliver super glad for et svar på det


Svar #1
21. juni 2009 af shafh (Slettet)

Hov tror har fundet ud afdet. Står på Wikipedia at han kikkede på disse typer da han vidste hvordan man kunne reducerer en vilkårlig 3.gradsligning til en ligning af denne type.

Så det er vist ligegyldigt...


Skriv et svar til: Historie:Tredjegradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.