Matematik

Eksamensspørgsmål proportionalitet

21. juni 2009 af christianlundbye (Slettet)

Hej. Jeg har et spørgsmål som jeg kan blive stillet til eksamen:

Redegør for begrebet lineær sammenhæng og for ligefrem og omvendt proportionalitet.

Forklar bestemmelsen af konstanten a i forbindelse med forskriften for den omvendt proportionale funktion.

Det første kan jeg godt finde ud af, men det med bestemmelsen af konstanten a ved jeg ikke hvordan jeg skal gribe an. Nogen som kan hjælpe mig her ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2009 af mathon

ligefrem:     y = ax
omvendt:    y = ax-1
 

se
 


Svar #2
21. juni 2009 af christianlundbye (Slettet)

Ok tak. Men er det ikke mest svar til det øverste? det jeg er ude efter er svaret på:

Forklar bestemmelsen af konstanten a i forbindelse med forskriften for den omvendt proportionale funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. juni 2009 af mathon

produktet af et sammenhørende par (xo,yo)

a = xo*yo = x1*y1 = x2*y2 = ........... xi*yi = ............


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.