Matematik

sider og vinkler i en retvinklet trekant

21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

har i nogle eksempler på metoder til beregning af sider og vinkler i en retvinklet trekant ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af kubrapolat (Slettet)

du kan bruge cos og sin .


Svar #2
21. juni 2009 af Blabla66 (Slettet)

i hvilken sammenhæng ? kan jeg også bruge tanv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=711739


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2009 af KeNn1997 (Slettet)

prøv pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. juni 2009 af mathon

A = tan-1(a/b) = sin-1(a/c) = cos-1(b/c)  og 0<A<90°

B = tan-1(b/a) = sin-1(b/c) = cos-1(a/c) og 0<B<90°

a = sin(A)*b/sin(B) = b*tan(A) = c*sin(A) = c*cos(B)

b = sin(B)*a/sin(A) = a*tan(B) = c*sin(B) = c*cos(A)

c = √(a2+b2) = a/sin(A) = a/cos(B) = b/sin(B) = b/cos(A) = a*cos(B)+b*cos(A)

h = √(ab*cos(A)*cos(B))


Skriv et svar til: sider og vinkler i en retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.