Fysik

Haster!!!!!

22. juni 2009 af IDeaI (Slettet)

 hej :)

Nu skal jeg til fysik eksamen i morgen, og så er jeg gået i stå ved energibevarelse? 

er der nogen som kan fortælle mig kort og godt hvad der menes med energibevarelse, for jeg kan ikke finde nogle notater om det, og der står ikke i min bog!

Så ville virkelig være en stor hjælp !


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2009 af sebastian.k (Slettet)

hvis du taler om mekanisk energi, som er defineret som summen af den potentielle energi og den kinetiske energi så kommer begrebet af, at den samlede mekaniske energi er bevaret, hvis man ser bort fra gnidningsmodstand (evt. luftmodstand). når den kinetiske energi stiger, må den potentielle energi så falde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2009 af bboblzs (Slettet)

Og lidt bonus lir.

Energibevarelse er termodynamikkens første hovedsætning.

Kort sagt er den samlede mængde energi i universet konstant. Den skifter bare form. Hvis man betragter et lille system, der kan ses som isoleret fra det øvrige univers gælder ligeledes at den samlede energi er konstant men blot skifter form.

Desuden gælder specielt, at den mekaniske energi i et system er bevaret så længe der kun optræder konservative kræfter og ingen kollisioner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2009 af mathon

som
i tyngdefeltet
kan beskrives

Emek = Ekin + Epot = ½*m*v2 + m*g*h = ½*m*V2 = m*g*H

V2 = 2gH

V = √(2gH)

hvor
H er maksimalhøjden
V er den maksimale fart i sammenstødsøjeblikket med jordoverfladen


Skriv et svar til: Haster!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.