Matematik

Statistik

22. juni 2009 af sillepiien (Slettet)

Hej,

jeg skal her i morgen op til matematik B-eksamen, og jeg mangler lige det aller sidste spørgsmål, men jeg er gået helt i sort i en blanding af nervøsitet og forvirring.

Spørgsmålet lyder sådan her: "Gør rede for begreberne udfaldsrum, sandsynlighed, hændelse, samt stikprøve uden tilbagelægning."

Jeg er meget i tvivl om, hvad jeg skal skrive og gøre. Er der nogle, der kan hjælpe?

På forhånd tak.

Hilsen Cecilie :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. juni 2009 af c_aastrup

Vi forestiller os noget tilfældigt. Det skal være tilfældigt på en bestemt måde, nemlig at vi kan overskue alle udfald. Fx. et terningskast hvor vi ved at vi har enten 1,2,3,4,5 eller 6 eller en anden situation.

Udfaldsrummet E er mængden af samtlige mulige udfald.

Sandsynlighed P er en funktion som vi tager på delmængder af E, altså på A ⊆ E. Jeg sætter Ø til at være den tomme mængde. For at P er en sandsynlighed skal den opfylde

1) 0 ≤ P ( A ) ≤ 1

2) P ( Ø ) = 0

3) P ( A ∪ B ) = P ( A ) + P ( B ) hvis A ∩ B = Ø

Delmængderne af E kaldes hændelser.

Stikprøve uden tilbagelægning er en situation hvor man har N kugler hvoraf der er R røde og N - R hvide.  Herfra trækkes 0 ≤ n ≤ N kugler tilfældigt. Antallet af røde kugler blandt de udtrukte X er tilfældigt, og vi kan ikke vide hvor mange der er, men vi kan regne sandsynligheden for de forskellige mulige antal af røde kugler blandt dem vi har trukket.


Svar #2
22. juni 2009 af sillepiien (Slettet)

Mange tak!

Men jeg har lige et enkelt spørgsmål: Hvad betyder tegnet ⊆?
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. juni 2009 af c_aastrup

A ⊆ E

betyder A er en delmængde af E, fx. har vi, at

{1, 3, 5} ⊆ {1, 2, 3, 4, 5, 6}

Du er med på ∩ og ∪, ikke?


Svar #4
22. juni 2009 af sillepiien (Slettet)

Nu forstår jeg :)

Men nej, de to sidste tegn, du skrev, ved jeg heller ikke hvad betyder.


Brugbart svar (2)

Svar #5
22. juni 2009 af c_aastrup

Fællesmængde og oreningsmængde


Brugbart svar (2)

Svar #6
22. juni 2009 af Dynin (Slettet)

A⊆B definition x∈A⇒x∈B [hvis x ligger i A skal det ligge i B]

A∩B definition x∈A ∧ x∈B [x skal ligge i både A og B]

A∪B definition x∈A ∨ x∈B [x skal ligge i A eller B] *

eks til de sidste to A={1,2} og B={1,3,7} så er

A∩B={1} og A∪B={1,2,3,7}

* når man skriver A∪B og A∩B = Ø kræves det at x ligger enten i A eller i B, men ikke i dem begge ... man siger at A og B er (parvis) disjunkte - lav en tegning :)


Svar #7
23. juni 2009 af sillepiien (Slettet)

Tusind tak! :D


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.