Matematik

skalarprodukt

22. juni 2009 af hejhejhej1234 (Slettet)

hej

er der nogen som ligger inde med noter/links eller andet til brugbare beviser angående skalarproduktets egenskaber/anvendelse??

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2009 af lallenalle (Slettet)

jeg ville foreslå du fokuserer på vinkler i planen, samt projektionsformlen, måske distance formelen. Det burde alt sammen være tilgængeligt i din bog.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2009 af mathon

se bl.a.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2009 af mathon

rette linjes ligning

linjens normalvektor n = [a,b], det variable punkt P(x,y) og fikspunktet Po(xo,yo)
og dermed
PoP = [x-xo,y-yo]

den rette linje
kan beskrives
som
{P(x,y) | n*PoP = 0}
hvoraf
a(x-xo) + b(y-yo) = 0
ax + by + c = 0 med c = -(axo+byo)
 


Skriv et svar til: skalarprodukt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.