Matematik
Optimering
14. december 2004 af
YoungBlood (Slettet)
Opgaven er sådan set stillet før herinde på forummet men den metode som blev givet som svar kan jeg desværre ikke få til at passe så håber der en som lige kan hjælpe mig.
Opgaven lyder:
Med hvilke mål skal en cylinderformet blikdåse laves når den skal indeholde 400 ml og have mindst mulig overflade (2 decimaler)
Dåsen skal have både bund og låg
Facit er:
r=3,99 og h=7,99 (står i bogens facitliste)
Jeg har prøvet nogle forskellige ting, men ingen af dem kan jeg få til at passe.
Jeg har bl.a. prøvet at isolere h i formlen for runfanget og overfladearealet og sat dem lig med hinanden, hvorefter jeg differencierede den og satte =0, men dette havde jeg intet held med (det kan godt ske jeg har lavet en fejl, men jeg kan ikke selv lige se den).
Så har jeg prøvet at isolere h i formlen for rumfanget og indsat det udtryk i formlen for overfladearealet og hermed kommet ned til en ukent, nemlig r. så har jeg så differenrieret den ligning og sat =0 men det gav heller ikke succes.
Håber en kan hjælpe mig :)
Opgaven lyder:
Med hvilke mål skal en cylinderformet blikdåse laves når den skal indeholde 400 ml og have mindst mulig overflade (2 decimaler)
Dåsen skal have både bund og låg
Facit er:
r=3,99 og h=7,99 (står i bogens facitliste)
Jeg har prøvet nogle forskellige ting, men ingen af dem kan jeg få til at passe.
Jeg har bl.a. prøvet at isolere h i formlen for runfanget og overfladearealet og sat dem lig med hinanden, hvorefter jeg differencierede den og satte =0, men dette havde jeg intet held med (det kan godt ske jeg har lavet en fejl, men jeg kan ikke selv lige se den).
Så har jeg prøvet at isolere h i formlen for rumfanget og indsat det udtryk i formlen for overfladearealet og hermed kommet ned til en ukent, nemlig r. så har jeg så differenrieret den ligning og sat =0 men det gav heller ikke succes.
Håber en kan hjælpe mig :)
Svar #1
15. december 2004 af Dunnar (Slettet)
diferentier formlen med de andvendte tal indsat og find minimum
Svar #2
15. december 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)
#1 Det hjælper jo ikke noget, når man skal komme frem til r og h. Umiddelbart er det svært at gennemskue, når man har to ubekendte.
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
