Dansk

Filmanalyse - how to do it!

24. april 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Bibliotekerne abonnerer på nogle fremragende elektroniske artikler, der hedder Faktalinks. De publiceres på Internettet, men er desværre betalingsbelagte. Der er imidlertid gratis adgang fra bibliotekerne og fra Skolernes Databasesystem, Skoda: http://www.skoda.emu.dk

Der er blandt andet lavet et Faktalink om filmanalyse, der fylder lidt over 20 sider.

For at få fat på det, gør du følgende:

Tag en USB-key / Memorystick  Gå hen på nærmeste folkebibliotek  Bed bibliotekaren hjælpe dig med at få adgang til Faktalink.dk  Søg på Filmanalyse  Klik på linket "Hele faktalinket om filmanalyse"  (for oven i højre side af skærmen) Download på den medbragte USB-key, det er gratis. 
Du kan også printe siderne ud, men det koster som regel Gå hjem og læs den glimrende how-to-do-it-vejledning :)

Hvis du har adgang til Skoda=Skolernes Databasesystem  hjemmefra eller fra din skole, [Link] , kan du downloade Faktalinket derfra.

FAKTALINKET om filmanalyse fylder ca 22 sider.
Her er en oversigt over indholdet:

FILMANALYSE

Hvorfor analyserer vi film?
Hvordan analyserer man en film?
Hvad er forevisningsanalyse?
Hvad er klippebordsanalyse?
Hvad er kvantitativ filmanalyse?
Hvad er kvalitativ filmanalyse?
Hvad er semiologisk filmanalyse?
Hvad er auteur-analyse?
Hvad er den biografiske analyse-metode?
Hvad er den portrætterende analyse-metode?
Hvad er den genetisk-biografiske analyse-metode?
Hvad er dybdepsykologisk analyse?
Hvad er sociologisk analyse?
Hvad er feministisk filmanalyse?
Hvad er ideologikritisk filmanalyse?
Hvad er intern analyse?
Hvad er ekstern analyse?
Hvad er receptionsanalyse?
Hvad er handlingsplanet?
Hvad er fortælleplanet?
Hvad er incidentale motiver?
Hvad er tematiske motiver?
Hvordan kan man finde frem til holdningerne bag en film?
Videre læsning
Videre links
Kilder

Og husk: Det er tilladt at skimme artiklen igennem og kun nærlæse de afsnit, man har brug for :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2008 af Mussy06 (Slettet)

Hej Dorte, mange tak for info., det er dejligt at vide. Jeg tænkte på, er der lignende sider om eksempelvis noveller, digte, sange etc?

Svar #2
25. april 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Tak for din positive og konstruktive kommentar :) Ja, der er et Faktalink om Tekstanalyse :) Du kan se indholdsfortegnelsen i mit blogindlæg "Tekstanalyse 2: How to do it": https://www.studieportalen.dk/Blogs/BlogItem.aspx?id=3245 Af indholdsfortegnelsen fremgår, at der er særskilte afsnit om at analysere: * Lyrik = digte * Drama = skuespil / teaterstykker * Prosa = noveller og romaner Sange må høre ind under digte. I mit blogindlæg, der hedder "Sådan finder du tekstanalyser": https://www.studieportalen.dk/Blogs/BlogItem.aspx?id=2934 , har jeg lavet en vejledning til, hvorledes man kan finde tekstanalyser, som ANDRE har skrevet - sikkert også sange, som jo er digte, hvor der er sat musik til :)

Skriv et svar til: Filmanalyse - how to do it!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.