Debat

Surf på nettet til eksamen

30. oktober 2008 af Jean

En ny eksamensform giver eksaminanderne lov til at surfe på nettet ved skriftlige eksamener:

http://epn.dk/teknologi/internet/article1499133.ece

Hvad er din holdning og vil du bruge Studieportalen under en evt. eksamenssituation?


Brugbart svar (3)

Svar #1
30. oktober 2008 af blackduck (Slettet)

Meget mærkelig begrundelse. "Eleverne kan alligevel gå på nettet". Dette kan vel forgå på to måder, enten ved en form for usb-modem eller ved at opstille et trådløst netværk i nærheden af skolen. Den sidste mulighed kræver at man rent faktisk fysisk kan få adgang til en lejlighed i nærheden af skolen, men hvis dette er muligt kan skolen naturligvis intet gøre. Jeg tvivler dog på, at dette er særligt udbredt. Begge disse ting kan man jo i sagens natur stadig gøre under dette forslag. Hvis man har lidt teknisk snilde kan man i øvrigt sagtens oprette forbindelse til eksempelvis sin egen computer derhjemme og dermed gøre det umuligt at overvåge hvilken information man har sendt/modtaget. Spørgsmålet er nærmere, hvor udbredt denne form for snyd er. I de fleste eksamener kræver det jo, at du kan få en anden der er dygtig til faget til at hjælpe dig. I sproglige fag er der ydermere problemer med, at man selvfølgelig ikke kan aflevere identiske besvarelser. Langt de fleste opgaver er jo ganske specefikke, og du skal være rimelig heldig for at finde allerede eksisterende materiale der lige netop passer til opgaven på internettet, selvom det selvfølgelig er muligt. Igen er vi tilbage til, at en meget dygtig elev skal vælge at hjælpe en svagere elev eller en elev der skal bruge en topkarakter.

Svar #2
30. oktober 2008 af Jean

#1 eller et indbygget 3.G modem. Det har jeg og det kan hverken ses eller spores :S

Brugbart svar (3)

Svar #3
30. oktober 2008 af blackduck (Slettet)

#2 Det er vist bare mig der er bagud. Det var netop hvad jeg mente med et usb-modem :) Men udover at det ikke forhindre den slags snyd man omtaler er det kun positivt, at gymnasieskolen er ganske nytænkende og moderne i sine eksamensformer.

Brugbart svar (3)

Svar #4
30. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Er det ikke allerede muligt at sende opgaverne via bluetooth? Selv om de spærre for internettet, er der stadig flere lyssky måder at dele opgaverne rundt på. Eventuelt for at få dem rettet eller som inspiration. Det er vel et argument for, at det skal digitaliseres, og det er vel også nødvendigt. Vi kan jo ikke stoppe udviklingen. Så hellere sikre at du kan holde lidt øje med folk ved at prisgive nogle former for brug af internettet. Vil studieportalen være lovligt til eksamen? Der er jo kontakt med dygtige hjælpere fra hele landet..

Brugbart svar (3)

Svar #5
31. oktober 2008 af blackduck (Slettet)

#4 Lige netop bluetooth-kommunikation kan forholdsvis let opdages. Men jo, de teknologiske muligheder for at snyde er utallige. Jeg tvivler dog oprigtigt på, at det er et hyppigt fænomen.

Brugbart svar (3)

Svar #6
03. november 2008 af Fizle (Slettet)

Super fedt ;)

Brugbart svar (3)

Svar #7
04. november 2008 af nørd240 (Slettet)

Sygt nok

Skriv et svar til: Surf på nettet til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.