Andre fag

Tips til 9 klasse

07. juli 2009 af passionofpink (Slettet)

Hej!

Jeg er en pige, som herefter sommerferien skal i 9. klasse. Jeg har et mål, at jeg virkelig gerne vil kunne blive indstillet til gymnasiet (STX) og derfor vil jeg gerne bedst muligt få en god motivation til at kunne give den en skalle, og muligvis kunne/måske få ok karakterer. Men det afhænger jo hvor meget man går op i alle fagene.

Mit spørgsmål er: Har i nogle tips eller råd til hvordan jeg bedst mulig kan få mest udnyttelse af alle fagene det kunne f.eks. være en god notatteknik eller noget helt tredje? Til når man tilslut skal til eksamen..

TAK PÅ FORHÅND :D


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. juli 2009 af JG0005

hmm,, Hvis jeg var dig, så ville jeg være speciel parat til mundtlig dansk, det kan du gøre, ved at begynde at download nogen opgaver herfra som andre har lagt ind, men du skal analysere dem først selv, ingen du ser de andres selvfølgelig:) derefter er der fysik, jeg vil anbefale du begynder tager masser af notatter og begynde at lave disposition:P


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. juli 2009 af Nilletøz (Slettet)

Hvad angår dansk, bør du gøre det samme i engelsk, da begge fag ligger et stort krav på analyse - hvilket er en vigtig del af gymnasiet også. Lær nogle gode analysetekniker, og jeg er sikker på, at din lærer vil hjælpe dig, hvis du spørger ind til det. Måske små modeller eller lignende, der kan hjælpe dig på vej. Der ligger nogen her på siden et sted også..


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. juli 2009 af MN-P (Slettet)

Med hensyn til fysik, vil jeg foreslå, at du laver dine egne notater og at du efter hver fysiktime går det stof i har haft i timen igennem, så du er helt sikker på du har forstået det.

Er der noget du er i tvivl om, så spørg fysiklæreren i starten af næste fysiktime. Formuler spørgsmålet inden, helst hjemmefra, og skriv spørgsmålet ned.

Spørgsmål behøver ikke betyde, at ens karakter falder, det kan, hvis det er godt forberedt, i nogle tilfælde vise at man har forstået stoffet og ønsker at uddybe det.

Læs også lektien til næste fysiktime igennem, er der noget du ikke forstår, bør du notere det og så skal du sikre dig at du får løst problemet i næste times gennemgang, elles må du spørge sidst i timen.

Forbered dig inden øvelserne, så du ved hvad du skal lave når du kommer til timen, skriv selv noteter under øvelsen, gennemarbejd notaterne  efter timen.

I fysik er det ikke nok at læse teksten i bogen, det er vigtigere at forstå sammenhængene.

X-fysiklærer


Svar #4
07. juli 2009 af passionofpink (Slettet)

Til MN-P og Andre!

Tak, for rådene og at I gad at svare :D

Rådene vil jeg tage til mig til næste forløbende skoleår.

Hilsen og Go'sommer!

fra Passionofpink (Amalie)

PS! Hvis der andre der også har et råd, kom endelig med det.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juli 2009 af Merit-HB (Slettet)

Vil bare lige rose dig for initiativet og modet i at se indad og blive bedre/stærkere, det er en god idé, for der er mange af de ting jeg lærte i 9 klasse. som bare sad på rygradden som senere hen er kommet mig til gode, til at forstå mange af de ting der kommer senere hen.

Husk dig selv på at det arbejde du foretager i 9. klasse vil komme dig til gode langt ud i fremtiden og det er nogle værktøjer du nok skal komme til at værdsætte.

Ja så bare behold den indsigt i hvad der er vigtigt at prioritere, nemlig et fokus på at følge med fagligt, det er få der har den indsigt i 9.klasse, påtrods af jeg lærte tingene var det nok mest pågrund af forældre pres til at gøre det frem for en tidlig selvindsigt, prøv at motivere dig selv og find en spændende vinkel på de forskellige emner og hvad der ellers måtte optage eller prøv at få det til at blive spændende.

God vind du er allerede foran de fleste andre i 9. klasse når du mentalt forbereder dig på at give den en skalle så bare bliv ved og tro på dig selv!

Venlig hilsen Merit-hb


Svar #6
08. juli 2009 af passionofpink (Slettet)

Tak! Det vil jeg også gøre. For det er, for min egen skyld jeg gør det.


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. juli 2009 af Unknown22 (Slettet)

Selvfølelig kan man altid finde alle mulige motivationsteknikker osv. Men det skal komme indefra. Du skal have en lyst til at lære, - HVIS du har den, kommer resten af sig selv - eller det er min påstand ihvertfald.. 

Jeg synes slet ikke 9. klasse har været slem, tværtimod. Hvis man bare har lidt motivation, så går tiden bare lynhurtigt. Men hvis man slet ikke har nogen form for motivation, ja så går tiden langsomt. En del af mine venner har rent ud sagt været skide ligeglade med skolen, og det fortryder de allerede nu - cirka 1. måned efter sidste afgangsprøve.                                                                                                                    

.....og jeg tror slet ikke, at du skal være nervøs for ikke at blive optaget på STX. En af mine kammerater har kun standpunktskarakterer mellem 2-7 og måske en enkelt 10er, men han er blevet optaget uden problemer.

Held og lykke, håber at du finder din indre motivation ;)


Svar #8
11. juli 2009 af passionofpink (Slettet)

Tak, ja det skal komme indefra, og det kan du tro at jeg har, jeg faktisk klar til 9.klasse :o)


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. juli 2009 af KeepItSimple (Slettet)

En ting som jeg har været rigtig dårlig til: Sæt alle kopier i mappe med det samme! Lærerne giver ofte gode kopier med grammatik og analysemodeller, tag notater og læg dem ved. Streg under ved de ting du ikke forstår og få din lærer til at forklare det for dig. Og når det er 9. klasse, så handler det mundtlig om at være tilstede og række hånden op! Plus, så er timerne også meget mere interessante når man forstår hvad man er igang med:)


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. juli 2009 af Exupery (Slettet)

Du kan jo gøre mange ting.

F. eks.

I dansk - lær at analysere, det kan folkeskoleelever ofte ikke, de tror, at det handler om at lave en personkarakteristisk; det er dog snarere et spørgsmål om at nærlæse en tekst! En novelle skal ikke læses én gang, men mange gange og det er vigtigt at vide, hvad man skal kigge efter. Hvis din lærer ikke kan hjælpe dig, kan du altid spørge herinde, vi er i hvert fald et par stykker, som nok har lyst.

I matematik er lidt selvstudium altid en god idé. Den del af prøven, der foregår uden hjælpemidler, kan alle lære at lave til topkarakter; det handler om at sætte sig og lære at lægge til, trække fra, gange og dividere. Derudover er der lidt småopgaver, som du sagtens kan lære i løbet af året. Den anden del gælder det derimod om at hænge lidt i med, det er vist oftest den, der giver folk problemer, men hvis du laver noget i timerne og gør noget ud af dine afleveringer, så skulle den være hjemme.


Skriv et svar til: Tips til 9 klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.