Matematik

reducer

13. juli 2009 af Josefina (Slettet)

hejsa

jeg sidder og har slet ikke forstået noget af mit matematik kursus idag:S

jeg har en opgave hvor der står jeg skal reducere udtrykket

Xy+x^2
_________
xy
 

jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre.

om jeg skal bruge 1. kvadratsætning og hvordan:S

vh


Svar #1
13. juli 2009 af Josefina (Slettet)

ydermere har jeg et spørgsmål om denne:

(s-T)(S+T)^2 + 2ST

er det så en 3. kvadretssætning eller kan det ikke være det når 2. parentes er i ^2?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juli 2009 af Duffy

Du kan starte med at dele brøken op i to brøker efter reglen

(a+b) / c = a/c  +  b/c

(xy+x^2) / (xy) = xy / (xy) +  x^2 / (xy) = 1 + x·x / (xy) = 1 + x / y

Første led giver 1 da "lige store størrelser divideret med lige store størrelser" netop er 1.

Du kan også sætte x uden for parentes i tælleren, og få:

(xy+x^2) / (xy) = x(y+x) / (xy) =  (y+x) / y


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2009 af Duffy

#1 er jeg ikke sikker på hvad der skal ske med...


Svar #4
14. juli 2009 af Josefina (Slettet)

forstår det simpelthen ikke. hvilken af de tre kvadratsætninger bruges til den første?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juli 2009 af Duffy

#4: Der bruges ingen kvadrat-sætninger. Hvortil denne fokus på disse?'

Mht til #1 fås ved at gange parenteserne ud og reducere:

(s - t) (s + t )^2 + 2st = s3 + ts2 - st2 + 2st - t3


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.