Samfundsfag

VIGTIGT !!! SAMFUNDFAG (C)

19. juli 2009 af nattiebaby (Slettet)

hvad er ulempen og fordelen ved stramningsstrategien og opkvalificeringsstrategien?


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. juli 2009 af Rixer (Slettet)

hvorfor har du oprettet samme indlæg 2 gange ??

Streamningsstrategi går indunder strukturpolitik, hvor man i struktur politik planlægger og styrer investeringer. Man forsøger at optimere struktuerne i økonomien altså eefektivisere produktionen f.eks. arbejdskraften, kapital
Arbejdskraften - bedre kvalitet og kvantitet sikre arbejdsudbud = arbejdsarmkedspolitik = stramningsstrategi = at få folk til at arbejde mere og Opkvalificeringsstrategi = at give arbejdskraften bedre kvalifikationer via. uddannelse og omskoling
Stramningsstrategi: Er en arbejdsmarkedspolitisk strategi, der bygger på en ide om at lavere dagpengesatser og stærkere rådighedskrav øger den aktive jobsøgning. Det er en metode der er populær hos højrefløjspartier.

Opkvalificeringsstrategi: Er en arbejdsmarkedspolitisk strategi, der tilsigter at kvalificere de arbejdsløse gennem efteruddannelse og kurser til et arbejde. Denne strategi står i kontrast til stramningsstrategien. I opkvalificeringsstrategien bruges der en række værktøjer til at nå dette mål:
• Jobtræning
• Aktivering i uddannelse
• Uddannelsesorlov
• Rotationsordninger og efteruddannelse
• Jobtræningsordninger

mvh

Rixer


Skriv et svar til: VIGTIGT !!! SAMFUNDFAG (C)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.