Matematik

vektor i rummet

20. juli 2009 af Miriam salih (Slettet)

Hej allesammen..det her en aflevering til imorgen.. kan i hjælpe please :)

i et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt P(1,-5,-2) og en vektor: vektor a= 3 over -1 over 4.

opgaven:

Bestem en ligning for den plan a der indeholder punktet P og vektor a som normalvektor, og bestem en parameter fremstilling for den linje l, der går gennem punktet P, og som har vektor a som retningsvektor...

Hvaaad?? fatter intet af den :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juli 2009 af ibibib (Slettet)

Når du som her kender et punkt og en normalvektor, kan du sætte ind i planens ligning:

a(x-x0) + osv.

Parameterfremstillingen for linjen kan skrives uden beregninger: 

(x,y,z) = (1,-5,-2) + t·(3,-1,4)


Svar #2
20. juli 2009 af Miriam salih (Slettet)

Er der ingen som kan finde ud af den???? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juli 2009 af Dynin (Slettet)

#2 hvad forstår du ikke ved svaret i #1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juli 2009 af MN-P (Slettet)

Planens ligning er

 a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0

hvor (a,b,c) er normalvektoren til planen   3 over -1 over 4

og (x0,y0,z0) er et punkt i planen   (1,-5,-2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juli 2009 af MN-P (Slettet)

Liniens parameterfremstilling er

(a,b,c)=(x0,y0,z0) +t(a,b,c)

hvor (x0,y0,z0) er et punkt på linien (1,-5,-2)

og (a,b,c) er retningsvektoren for linien (her 3 over -1 over 4)


Skriv et svar til: vektor i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.