Matematik
Parameterfremstilling SSO
16. december 2004 af
Mattias (Slettet)
Hey - så er der mange der sidder med SSO - jeg har selv et mindre problem, som jeg håber, I kan hjælpe med.
Hvordan kan man se at disse 2 er parameterfremstillinger for rette linier i rummet?!
1)(x,y,z) = (d*(x0+t*r1)/y0),d,(d*(z0+t*r3)/y0)
(d,x0,y0,z0,r1,r2,r3) er konstante (retningsvektor og begyndelsespunkt for en anden linie) d er en afstand
2)(x,y,z) = (s*(x0+t*r1,y0+t*r2,z0+t*r3)
s er en ny parameter
s=d/y0+t*r2 <=> d=s*(y0+t*r2)
Hvis I ikke selv har meget travlt, vil jeg håbe, at I gider at hjælpe...
Mattias
Hvordan kan man se at disse 2 er parameterfremstillinger for rette linier i rummet?!
1)(x,y,z) = (d*(x0+t*r1)/y0),d,(d*(z0+t*r3)/y0)
(d,x0,y0,z0,r1,r2,r3) er konstante (retningsvektor og begyndelsespunkt for en anden linie) d er en afstand
2)(x,y,z) = (s*(x0+t*r1,y0+t*r2,z0+t*r3)
s er en ny parameter
s=d/y0+t*r2 <=> d=s*(y0+t*r2)
Hvis I ikke selv har meget travlt, vil jeg håbe, at I gider at hjælpe...
Mattias
Svar #1
16. december 2004 af sigmund (Slettet)
Du kan se, at dette er rette linier, fordi de har formen (x,y,z)=(x0+t*r1,y0+t*r2,z0+t*r3). Det ville være mit umiddelbare svar.
Svar #2
19. december 2004 af Mattias (Slettet)
kan jeg få en mere uddybet forklaring?
1)(x,y,z) = (d*(x0+t*r1)/y0),d,(d*(z0+t*r3)/y0) (t er eneste parameter)
Til denne har jeg svaret:
Dette er parameterfremstillingen for en ret linie, da parameteren udelukkende forekommer i 1. potens multipliceret med konstanter og ikke med sig selv.
2)(x,y,z) = (s*(x0+t*r1,y0+t*r2,z0+t*r3) (t og s er parametre) s=d/y0+t*r2 <=> d=s*(y0+t*r2)
Til denne har jeg svaret:
Dette er ligeledes parameterfremstillingen for en ret linie, da parameteren gennemløber alle punkter (undtaget y0+t*r2= 0) og ganger med parameterfremstillingen for en ret linie.
Er mine svar korrekte ??? det er lidt noget jeg finder på synes jeg
Desuden ville det være cool hvis I gad overveje hvad der sker når s-> +/-uendelig
Jeg er evigt taknemmelig hvis nogen kan hjælpe!
Mattias
1)(x,y,z) = (d*(x0+t*r1)/y0),d,(d*(z0+t*r3)/y0) (t er eneste parameter)
Til denne har jeg svaret:
Dette er parameterfremstillingen for en ret linie, da parameteren udelukkende forekommer i 1. potens multipliceret med konstanter og ikke med sig selv.
2)(x,y,z) = (s*(x0+t*r1,y0+t*r2,z0+t*r3) (t og s er parametre) s=d/y0+t*r2 <=> d=s*(y0+t*r2)
Til denne har jeg svaret:
Dette er ligeledes parameterfremstillingen for en ret linie, da parameteren gennemløber alle punkter (undtaget y0+t*r2= 0) og ganger med parameterfremstillingen for en ret linie.
Er mine svar korrekte ??? det er lidt noget jeg finder på synes jeg
Desuden ville det være cool hvis I gad overveje hvad der sker når s-> +/-uendelig
Jeg er evigt taknemmelig hvis nogen kan hjælpe!
Mattias
Skriv et svar til: Parameterfremstilling SSO
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
