Fysik

svingningskreds

04. august 2009 af a. bjerning (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej alle sammen

Jeg ville gerne have alle grundlæggende termer omkring LC-kredse så jeg kan beregne svingningstider inkl. passive og aktive modstande i systemet (helst på forståeligt dansk, tak ^^). Jeg håber der er nogen derude der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. august 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Start med at læse om kapacitiv og induktiv modstand i h.h.v.serie og parallel. Det er størrelser, der bruges meget i radio og Tv hver med deres funktion.


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. august 2009 af mathon

...samt en grundlæggende viden om og forståelse af komplekse tal
er nødvendig
bl.a.
 

z = a+ib = r*(cos(θ)+isin(θ)) = r*eiθ


z1*z2 = r1eiθ1*r2eiθ2 = r1r2ei12)

...........
som næppe kan udtrykkes "på almindeligt forståeligt dansk"


Svar #3
21. september 2009 af a. bjerning (Slettet)

Tak for jeres hjælp xD


Skriv et svar til: svingningskreds

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.