Fysik
gnidningskoefficient
16. december 2004 af
gumphfy (Slettet)
Jeg er ved at lave en rapport omhandlende gnidnigskrafter. det forsøg jeg har lavet i forbindelse med denne rapport, indeholder brugen af tempograf, timerstrimmel, kobber underlag på både klodsen og overfladen samt et lod der trækker klodsen hen over kobber fladen, hvor snoren går gennen en trisse.
Det jeg gerne vil, er bevise at gnidningskraften udgør en brøkdel af normalkraften (gnidningskoefficienten µ) og bestemme gnidningskoefficienten.
jeg har nogle formeler der ser således ud:
a(M+m)=mg*µ+mg
samt
F=µ*Fn
jeg ved at Fn=mg
Men jeg sidder alligevel fast, hvis der skulle være en venlig og kvik sjæl derude, vil jeg være meget taknemmelig.
På forhånd tak.
~GumphFy
Det jeg gerne vil, er bevise at gnidningskraften udgør en brøkdel af normalkraften (gnidningskoefficienten µ) og bestemme gnidningskoefficienten.
jeg har nogle formeler der ser således ud:
a(M+m)=mg*µ+mg
samt
F=µ*Fn
jeg ved at Fn=mg
Men jeg sidder alligevel fast, hvis der skulle være en venlig og kvik sjæl derude, vil jeg være meget taknemmelig.
På forhånd tak.
~GumphFy
Svar #1
16. december 2004 af HenneStar (Slettet)
http://numse.org/Formål.doc
Tjek min teori, ved ikke om det kan hjælpe.
Tjek min teori, ved ikke om det kan hjælpe.
Svar #2
17. december 2004 af gumphfy (Slettet)
Hey takker, det hjalp mig i hvert fald med den ene del.
Takker atter en gang ;D
Takker atter en gang ;D
Skriv et svar til: gnidningskoefficient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
