Matematik

promilleberegning

12. august 2009 af mohammed9 (Slettet)

skal lave en graf over en mand, som starter med at drikke en øl, og så beregne hans promille, og derefter 2 osv.

Når jeg udregner det, går hans promille ned i stedet for op! Hvad gør jeg forkert. Er beregnet med alkohol i gram divideret med 0.68 x hans vægt (60kg)? hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2009 af Lektiehjælperen1 (Slettet)

Hvor mange gram alkohol er der i en øl?


Svar #2
12. august 2009 af mohammed9 (Slettet)

en genstand er 12 gram ren alkohol, men alkohol i gram = alkohol i ml X 0.8. en alm øl er 330ml


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2009 af desert_eye (Slettet)

En genstand indeholder 12,4 gram alkohol

du skal sige antal gram alkohol / (vægten i kg * 0,68)

dvs. 12,4/ (60*0,68) =0,30 promille


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2009 af desert_eye (Slettet)

husk at du ikke kan sige 12,4 /60 * 0,68

fordi lommeregneren forstår det som (12,4/60) *0,68 husk at sætte paranteser


Svar #5
12. august 2009 af mohammed9 (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal stille regnestykket op for 2 eller 3 øl? Tak


Svar #6
12. august 2009 af mohammed9 (Slettet)

0.68 skulle være fordi mandens krop indeholder 68% vand. Der står på formlen alkohol i gram divideret med 0.68 x vægt i kilo


Svar #7
12. august 2009 af mohammed9 (Slettet)

jeg har prøvet at udregne =.68 X 60kg, som giver 40.8. det skal så divideres med alkohol i gram, som jeg har udregnet til at være 264, baseret på formlen: alkohol i gram = alkohol i mL X 0.8. Hvad er det helt præcist jeg gør forkert?


Svar #8
12. august 2009 af mohammed9 (Slettet)

der skulle stå 0.68 x 60  :) sorry


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Okay sort på hvidt:

(Antal genstande * 12)

-----------------------------------

(vægt i kg *0,68)

dvs. (antal genstande * 12) / (60*0,68)


Svar #10
12. august 2009 af mohammed9 (Slettet)

okay, nu har jeg forstået det :) tak


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. august 2009 af desert_eye (Slettet)

Så lidt min ven ;)


Skriv et svar til: promilleberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.